Tarifele hoteliere au scăzut semnificativ în luna octombrie

Tarifele hoteliere practicate în principalele oraşe şi destinaţii turistice din Europa au scăzut în medie cu 7% în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie, unele oraşe înregistrând însă o scădere mult mai accentuată a preţurilor, potrivit Indexului de Preţuri Hoteliere realizat de site-ul de comparaţii de preţuri Trivago. Tariful mediu pentru o cameră dublă standard, în Europa, este, în luna octombrie 2011, de 123 de euro.
broomÎn Barcelona de exemplu tarifele hoteliere au scăzut cu 18 procente faţă de luna septembrie, preţul mediu pentru o cameră dublă standard scăzând la 147 euro, de la 179 de euro cât era în septembrie. Şi în Milano tarifele au luat-o în jos, acestea fiind mai mici cu 18% faţă de septembrie, scăzând la 161 euro, de la 196 de euro cât era în luna septembrie.
În Berlin preţul mediu pentru o cameră dublă standard este de 98 de euro în luna octombrie, comparativ cu 120 euro în luna septembrie. În oraşe precum Copenhaga, Geneva, Edinburgh şi Amsterdam tarifele au scăzut cu 15% în luna octombrie, iar în Bruxelles cu 11%. Şi în Budapesta şi Lisabona tarifele au scăzut în luna octombrie, cu 9 procente.
În Marea Britanie în schimb, tarifele hoteliere nu au scăzut aşa de mult ca în restul Europei. În Londra preţurile la cazare au scăzut cu doar 1% în luna octombrie, ajungând la 198 euro pe noapte. Preţurile practicate de hotelieri au crescut însă în 3 oraşe din Marea Britanie: Manchester (+10%), Birmingham (+9%) şi Cardiff (+6%). 
hiltonÎn Bucureşti, preţul mediu pe noapte pentru o cameră dublă standard este în luna octombrie de 77 euro, la fel ca în luna septembrie. În lunile de vară, iulie şi august, tarifele au fost mai scăzute (71 euro), dovedind că acestea nu sunt luni favorabile pentru hotelierii bucureşteni.
În conformitate de tendinţele sezoniere, preţurile practicate de hotelierii din destinaţiile de vacanţă europene au scăzut dramatic în luna octombrie, oferindu-le turiştilor mai întârziaţi oportunitatea de a se bucura de vacanţă la un preţ semnificativ redus.
În Franţa, pe Coasta de Azur, preţurile de cazare peste noapte la hoteluri au scăzut cu 22% şi cu 19% în Nice. Şi insulele greceşti se aliniează tendinţei, Creta şi Rhodes înregistrând scăderi ale tarifelor hoteliere de 26% şi 30%, respectiv. Şi destinaţiile din Portugalia precum Madeira, Algavre şi Playa de Palma sunt mult mai accesibile în luna octombrie, după ce tarifele la cazare au scăzut cu până la 40%.


Cele mai citite articole

Prev Next