Sind Tour Trading investeşte 1,5 milioane euro în hotelul Domogled

Compania Sind Tour Trading, care administrează 7 hoteluri în diferite staţiuni din România, a anunţat că investeşte 1,5 milioane euro în modernizarea hotelului cu 138 de camere Domogled din staţiunea Băile Herculane. “Am simţit o migrare a cererii de la două la trei stele, de aceea am demarat un program de investiţii, primul hotel care va fi upgradat fiind Domogled din Băile Herculane. Acesta va fi redeschis în primăvara anului viitor”, a declarat administratorul Sind Tour Trading, Florin Dumitrescu. 

la_domogled

“În urma acestei investiţii se va realiza o reabilitare a bazei de tratament cu facilităţi moderne şi aparatură nouă, aceasta urmând să devină un punct de atracţie în zonă. De asemenea, urmare a procesului de investiţii hotelul şi restaurantul vor fi clasificate la 3 stele, anterior functionând la două stele”, se arată într-un comunicat de presă.
Sind Tour Trading a semnat în luna aprilie a acestui an un contract de management cu Tour Mirinvest – firmă reprezentată de Florin Dumitrescu, un top manager cu o experienţă de peste şapte ani în administrarea de proprietăţi, şi Michele Meoni, un expert în industria turismului cu o carieră internaţională de peste 25 de ani. Dumitrescu şi Meoni au schimbat strategia de management, cu o politică nouă de preţuri şi un program de investiţii, iar acest lucru a fost vizibil încă din primele luni sub managementul lor direct.

daciaDupă ce Domogled va fi renovat, compania va trece şi la reabilitarea celorlalte unităţi cu probleme din portofoliu. Spre exemplu, vilele din Voineasa, nu sunt încă operaţionale, dar sunt în sunt în curs de clasificare. După ce hotelul Domogled va fi renovat, vor urma hotelurile Dacia (Băile Herculane), Muncel (Băile Felix) şi Montana (Covasna). Planul companiei este ambiţios: de a deschide şi restul de 1.200 camere în următorii trei ani, cu investiţii de 10 milioane de euro (compania deţine 3000 de locuri de cazare din care doar 1800 sunt operaţionale). 
Sind Tour Trading a obţinut în primele 9 luni ale acestui an un profit net de peste 2,5 milioane RON (aproape 600.000 euro), la o cifră de afaceri de aproximativ 5,6 milioane euro. Până la sfârşitul anului, directorul general Sind Tour Trading, Michele Meoni estimează o cifră de afaceri de 29 milioane RON (6,8 milioane euro), si un profit net de 300.000 RON (70.500 euro).
Compania administrează 7 hoteluri şi 11 vile deţinute de Sind România în 6 locaţii: hotelurile Muncel din Băile Felix, Dacia şi Domogled din Băile Herculane, Montana în Covasna, Someşul în Sângeorz Băi, vile şi apartamente la Vidra şi Voineasa precum şi hotelurile Brădisor si Vidruţa din Voineasa. Societatea ofera servicii de cazare, masa tratament, tabere pentru studenti si elevi si programe sociale.