Continental a semnat un contract sale&lease back pentru Ibis Sibiu

Lanţul hotelier Continental Hotels a semnat pe 25 noiembrie un contract de tipul sale and lease back pentru hotelul de 3 stele Ibis Sibiu, cu societatea UniCredit Leasing Corporation IFN SA. Tranzacţiile de tip sale&lease back presupun vânzarea unui imobil, pentru ca, în baza unui contract de leasing pe termen lung, vânzătorul să îşi păstreze dreptul de folosire a bunului şi să îl răscumpere în schimbul unei sume lunare. Hotelul Ibis din Sibiu va fi răscumpărat în 15 ani, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru restructurarea serviciului datoriei şi pentru nevoi operative ale societăţii.

sb2

Hotelul Ibis este evaluat la suma de 10 milioane euro. Continental Hotels se află deja la al treilea contract de sale şi lease back, instrument utilizat în finanţarea activităţii sale de investiţii.
Lanţul hotelier deţine în prezent peste 1860 de camere în 14 hoteluri, 13 restaurante, 54 de săli de conferinţă, 4 zone SPA în următoarele oraşe: Bucureşti, Arad, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Oradea, Sibiu, Suceava şi Târgu-Mureş. Patru din hotelurile din proprietate (inclusiv hotelul Ibis din Sibiu) sunt operate de grupul francez Accor, printr-un contract de management, sub marca IBIS.