Performanţe uluitoare ale hotelurilor din Dubai, în 2011

Departamentul de Turism din Dubai a anunţat că hotelurile din Dubai au primit în primele 9 luni ale acestui an 6.64 milioane oaspeţi (cu 11% mai mult ca în 2010) şi că numărul înnoptărilor în unităţile de cazare a crescut cu 26% în primele 3 trimestre ale acestui an (ajungând la 23,68 milioane). De asemenea, veniturile hotelierilor au crescut cu 20%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

cameradubai

Numărul unităţilor hoteliere din Dubai a crescut doar cu 1%, la 573, în timp ce numărul total al camerelor de hotel şi al apartamentelor de tip hotel a crescut cu 7%, ajungând la 73.522. Gradul de ocupare mediu al camerelor de hotel şi apartamentelor de tip hotel a crescut cu 5%, respectiv 7%, ajungând la 72% pentru hoteluri şi 74% pentru apartamentele de tip hotel. În ceea ce priveşte durata medie de şedere, aceasta a crescut cu 14% în primele 9 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011.

beachDirectorul Departamentului de Turism din Dubai a declarat că performanţa uluitoare a industriei turismului din Dubai, în 2011, se datorează marketingului agresiv şi promovării intense a Dubaiului ca destinaţie turistică de top la nivel mondial. Câştigurile impresionante din perioada ianuarie - septembrie 2011 este şi un rezultat al parteneriatului dintre sectorul public şi privat în scopul valorificării potenţialul turistic al Dubaiului, a declarat  Khalid A bin Sulayem.