Ana Hotels a închiriat hotelul Astoria din Eforie Nord

Compania hotelieră Ana Hotels, care deţine şapte hoteluri în România, a închiriat pe trei ani hotelul de trei stele Astoria din staţiunea Eforie Nord companiei Marina Travel, care mai deţine acţiuni la două hoteluri clasificate la o stea din această staţiune, informează Ziarul  Financiar.

astoria3

Mişcarea nu este surprinzătoare în condiţiile în care în luna mai anul acesta, George Copos, proprietarul grupului Ana Hotels declara că “pe litoral nu există nicio şansă” şi că a greşit când a investit pe litoral. Mai mult, el aprecia că ar vinde şi “mâine” cu un milon de euro hotelurile de la mare.

Hotelul Astoria, construit în anii '60 şi renovat în 2003, operează 97 de camere. “Am închiriat de la Ana Hotels hotelul Astoria pentru că unul dintre cele două hoteluri pe care le avem pe litoral s-a închis. Plănuim să cumpărăm hotelul Astoria, am anunţat această intenţie, dar încă nu am purtat discuţii despre suma cu care am putea cumpăra hotelul”, a declarat Marius Cîrja, reprezentantul companiei Marina Travel, firmă deţinută de Gheorghiţa Cîrja (95%), soţia sa.

eforieastoria

Compania Marina Travel deţine hotelul Putna din Eforie Nord, închis în prezent, şi 50% din acţiunile hotelului Meteor, clasificat la o stea.
George Copos mai deţine la mare, tot în Eforie Nord, hotelul de patru stele Europa, de la care aşteaptă anul viitor venituri de 2,8 mil. euro. "Am bugetat pentru anul viitor la Ana Ho­tels venituri operaţionale de 114,8 mil. lei (26 mil. euro) la cele şapte hoteluri", a spus omul de afaceri. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei Ana Hotels s-a ridicat la 97,2 mil. lei (23 mil. euro), iar veniturile totale erau de 113 mil. lei (26 mil.euro).

Portofoliul Ana Hotels cuprinde: hotelul de 5 stele Athenee Palace Hilton din Bucuresti, hotelul de 5 stele Crowne Plaza din Bucureşti, hotelul Sport&Spa (4 stele) din staţiunea Poiana Braşov, hotelurile de 3 stele Poiana şi Bradul din aceeaşi staţiune şi hotelul de 4 stele Europa din staţiunea Eforie Nord.