Ce tarife practică hotelierii din Europa de Revelion

Hotelurile din principalele oraşe europene vor creşte semnificativ tarifele în noaptea de Revelion, comparativ cu tariful mediu din luna decembrie, chiar şi cu 250%, potrivit site-ului Trivago.co.uk. Praga de exemplu a raportat cea mai spectaculoasă creştere a tarifelor hoteliere. Dacă tariful mediu pentru o noapte la hotel, într-o cameră dublă standard, este de 84 lire sterline în luna decembrie, în noaptea de Revelion tariful ajunge la 309 lire sterline, ceea ce înseamnă o creştere de 268% a tarifelor în capitala Cehiei, potrivit site-ului trivago.co.uk.

prague2

Alte oraşe care au raportat creşteri spectaculoase ale tarifelor hoteliere în noaptea de Revelion sunt Edinburgh (o creştere cu 196% faţă de media din luna decembrie), Veneţia (+130%) şi Amsterdam (+119%). În Veneţia de exemplu, tariful mediu pentru o noapte de cazare la hotel este 114 lire sterline, iar în noaptea de Revelion acesta ajunge la 264 lire sterline. În Amsterdam, tariful mediu pentru o noapte la hotel în luna decembrie este 106 lire sterline, iar de Revelion acesta ajunge la 233 lire sterline.

amsterdam

Şi oraşele din Marea Britanie vor înregistra o creştere spectaculoasă a tarifelor hoteliere în noaptea de Anul Nou. Oraşe precum Manchester şi Londra au raportat cele mai mari creşteri ale tarifelor hoteliere din Marea Britanie, de 29% şi 22%, respectiv. În Londra de exemplu, tariful mediu în luna decembrie pentru o noapte la hotel este 159 lire sterline, iar de Revelion, pentru aceeaşi cameră turiştii vor plăti 194 lire sterline. 
eiffelÎn Barcelona, turiştii vor plăti pentru noaptea de Revelion cu 94% mai mult decât într-o zi oarecare din luna decembrie. Tariful mediu în această lună în Barcelona este 88 lire, tarif care se ridică în noaptea de 31 decembrie la 171 lire sterline. Şi hotelierii din Paris cresc semnificativ tarifele în noaptea de Anul Nou (+49% faţă de tariful mediu din luna decembrie). Turiştii plătesc aici în medie, pentru o noapte la hotel, 137 lire sterline în luna decembrie, însă în noaptea de Revelion vor plăti 204 lire sterline. 
În Viena, tarifele cresc cu 91%, de la 112 lire sterline (tariful mediu în decembrie) la 214 lire sterline în noaptea de Revelion.
Alte oraşe europene care vor înregristra creşteri spectaculoase ale tarifelor hoteliere de Revelion sunt Roma (+59%), Budapesta (+55%) şi Istanbul (+28%). În Budapesta de exemplu se plăteşte 57 lire sterline pe noapte, la hotel, însă de Revelion tariful mediu ajunge la 89 lire sterline.