Compania hotelieră Marriott International are un nou CEO

Compania hotelieră Marriott International a anunţat pe 13 decembrie schimbări importante în boardul de conducere, care vor fi operaţionale începând cu anul 2012. Arne Sorenson îl înlocuieşte pe JW Marriott Jr în funcţia de CEO al companiei, şi devine al treilea CEO din istoria companiei hoteliere. JW Marriott Jr, care este în prezent preşedintele boardului de conducere şi CEO-ul companiei, va ocupa poziţia de preşedinte executiv al Marriott International şi va continua să fie preşedintele boardului de conducere. Tot pe 14 decembrie compania a anunţat că Robert McCarthy, cu o experienţă de 35 de ani în această companie, a fost promovat în funcţia de COO. Toate 3 numirile vor fi efective începând cu 31 martie 2012.

head

“Ne apropiem de a 85-a aniversare a companiei Marriott International, în 2012, şi cea de-a 60-a aniversare a mea în cadrul acestei companii. Am decis să recomand boardului de conducere pe Arne Sorenson pentru funcţia de CEO şi sunt extrem de încântant să anunţ astăzi numirea lui în această funcţie. Pot să vă spun că nimeni nu este mai capabil decât Arne să îşi asume această poziţie extrem de importantă în istoria companiei noastre. Arne cunoaşte businessul, trăieşte valorile companiei noastre şi a câştigat respectul şi admiraţia tuturor stakeholderilor companiei noastre. Prin faptul că l-am recrutat personal pe Arne la Marriott, în 1996, ştiu că succesul lui se datorează nu doar talentului său extraordinar, ci şi angajamentului la o muncă grea, la o muncă de echipă dar şi pentru faptul că a ştiut să conducă echipa la rezultate”, a declarat JW Marriott Jr.

echipa

                                            (Arne Sorenson şi JW Marriott Jr)

Traseul lui Arne Sorenson în compania Marriott International include posturi precum Chief Financial Officer, iar în 2009 a fost numit preşedinte şi COO. “Ca mentorul şi prietenul lui Arne nu pot decât să fiu încântat pentru el şi pentru compania noastră” a mai declarat Bill Marriott.
În ceea ce priveşte poziţia de COO, aceasta va fi ocupată de Robert McCarthy, care şi-a început cariera la Marriott International acum 35 de ani, în calitate de ospătar. "Această numire demonstrează că în lanţul nostru există oportunităţi de promovare pentru personalul talentat”, a adăugat Bill Marriott.