131 de hoteluri au fost declasificate în 2011, în capitala Chinei

131 de hoteluri din oraşul Beijing au fost declasificate de Comisia de Turism a Beijingului, în 2011, în urma evaluărilor care au început în luna ianuarie a acestui an. Este vorba de un hotel de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 55 de hoteluri de 3 stele, 56 hoteluri de 2 stele şi 7 hoteluri de 1 stea. Numărul hotelurilor declasificate în 2011 a fost mai mare ca în 2010, atunci când 97 de hoteluri şi-au pierdut din stele.

decla

                 (Beijing Marriott Hotel West - unul din cele 131 de hoteluri declasificate)

Comisia de Turism din Beijing a început să evalueze cele 729 de hoteluri ale oraşului în luna ianuarie. După evaluări, 598 de hoteluri au reuşit să îşi menţină clasificarea actuală. Aşadar, în prezent, în Beijing există 63 hoteluri cu 5 stele, 127 hoteluri cu 4 stele, 207 cu 3 stele, 181 cu 2 stele şi 20 hoteluri cu 1 stea.
Examinarea hotelurilor a vizat managementul, serviciile, igiena, siguranţa, facilităţile, şi alte aspecte ale unui hotel. Beijing Marriott Hotel West este unul dintre cele 131 de hoteluri declasificate. Un reprezentant al Comisiei a declarat că cele mai multe hoteluri şi-au pierdut stelele datorită managementului defectuos, serviciilor de prostă calitate, personalului necalificat, igienei necorespunzătoare şi datorită întreţinerii defectuoase a facilităţilor hotelului.

china

Sun Weijia de la Comisia de Turism a declarat pentru Beijing Business Today că toate hotelurile care au eşuat în misiunea lor de a îndeplini cerinţele trasate de Comisie pentru diferitele categorii de clasificare a hotelurilor (5 stele, 4 stele ş.a) au fost declasificate. Acesta a adăugat că plângerile oaspeţilor a fost unul dintre indicatorii pe care i-a folosit pentru a măsura calitatea unui hotel.
Vorbim de cea mai importantă evaluare realizată de Comisia de Turism a Beijingului de până acum, care face parte din eforturile Beijingului de a se dezvolta ca un centru internaţional de turism şi comerţ.

Sursa: Beijing Business Today