Tranzacţii hoteliere de 30 miliarde dolari în 2012, la nivel mondial

Volumul tranzacţiilor hoteliere se va menţine în 2012 la nivelul din 2011 şi va atinge pragul de 30 miliarde dolari la nivel mondial, potrivit raportului “Hotel Investment Outlook 2012”, realizat de compania Jones Lang LaSalle Hotels. În 2011, nivelul tranzacţiilor în domeniul hotelier a crescut cu 13% faţă de 2010 (ajungând la 30 miliarde dolari), însă datorită incertitudinii economice care planează, cumpărătorii vor deveni iarăşi precauţi şi selectivi, iar 2012 nu va mai aduce creşteri în ceea ce priveşte tranzacţiile hoteliere, potrivit Jones Lang LaSalle Hotels.

deal2

Cei mai mari vânzători în domeniul hotelier, în 2012 vor fi băncile, care vor scoate la vânzare active din domeniul hotelier aflate în incapacitate de plată. Pentru investitori vor fi oportunităţi bune de achiziţionare (din moment ce vor fi scoase la vânzare portofolii alfate în dificulate la preţuri mult sub valoarea lor) în ţări precum Statele Unite ale Americii, Japonia, Marea Britanie şi mai ales în Europa Centrală şi de Est - în special în Polonia şi în Rusia -, dar şi în America de Sud unde Brazilia reprezintă motorul creşterii din regiune.
“Flexibilitatea este o temă cheie pentru 2012 şi abilitatea de a reacţiona rapid va fi un indicator al succesului în domeniul hotelier. Evenimentele neaşteptate, precum incertitudinile politice sau dezastrele naturale au devenit ceva normal, iar succesul va fi obţinut de investitorii şi operatorii care iau în considerare aceste riscuri şi se adaptează rapid noii ,,normalităţii’’, a declarat preşedintele companiei Jones Lang LaSalle Hotels, Arthur de Haast.

Sursa: Hotelnewsnow.com