Complex hotelier pe litoral, scos la vânzare cu 60 milioane euro

Complexul format din hotelurile Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic din staţiunea Olimp de pe litoral a fost scos la vânzare cu 60 milioane euro, de către Josef Goschy, proprietarul lanţului hotelier Unita Turism. “Vreau să vând complexul hotelier pentru că am nevoie de bani pe care să-i investesc în celelalte hoteluri din lanţ. Vreau să modernizez hotelurile Belvedere din Cluj şi Moldova din Iaşi. Vreau să modernizez şi două hoteluri pe care le am în Orşova şi Suceava şi care acum sunt închise”. Acesta a spus că suma de 60 de milioane de euro pe care o cere pe complexul format din cele trei hoteluri din Olimp este negociabilă.

belvedere1

Complexul reprezintă o unitate de cazare emblematică pentru litoralul românesc, datorită numărului mare de camere puse la dispoziţia turiştilor, dar şi datorită poziţionării pe faleză. În plus, jumătate din camere sunt cu vedere spre mare. Complexul mai pune la dispoziţia turiştilor, restaurante, baruri, terase, piscină şi discotecă.
„Complexul Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic a fost pe vremuri perla litoralului românesc. Terenul aferent construcţiei are o suprafaţă de 59.000 de metri pătraţi”, a mai spus proprietarul complexului. Josef Gochy a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la începutul anului 2008 de la AVAS, pentru suma de circa 80 milioane lei (22,2 milioane de euro).

amfiteatruPachetul majoritar de acţiuni al firmei Olimp Estival (54%) a fost adjudecat de Unita Turism Holding în urma unei licitaţii organizate în decembrie 2007 şi la care au mai participat firmele Phoenicia Hotels, deţinută de omul de afaceri Mohammad Murad, şi Sulina Estival 2002, controlată de firma de construcţii Celco din Constanţa.
Restul acţiunilor deţinute de Unita, până la 96%, au fost cumpărate în următoarele luni de la SIF Transilvania, iar valoarea totală a investiţiei, incluzând şi cumpărarea pachetului majoritar, a urcat la circa 30 de milioane de euro, potrivit delaraţiilor lui Josef Goschy.

sea6

Lanţul Unita Turism deţine 25 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.
Josef Goschy este în prezent unul dintre cei mai importanţi hotelieri de pe litoral, cu cele trei hoteluri din Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic), trei unităţi în Mamaia (Comandor, Amiral şi Orfeu) şi alte două la Cap Aurora (Onix şi Safir).