Gradul de ocupare în reţeaua Ibis România a crescut cu 16%

Reţeaua hotelieră Ibis România, parte a grupului internaţional Accor, a înregistrat o creştere cu 16% a numărului de camere ocupate în anul 2011, faţă de anul 2010. Cel mai nou hotel al reţelei, ibis Sibiu, deschis cu 2 ani în urmă, a avut şi cea mai bună evoluţie faţă de 2010, cu o creştere de 22% a gradului de ocupare.
Hotelul ibis din Constanţa a avut în 2011 o creştere de 10%, iar cele două hoteluri din Bucureşti, ibis Gara de Nord şi ibis Palatul Parlamentului, au atras şi ele mai multi clienţi în 2011, având creşteri de 19%, respectiv 13%, faţă de anul anterior.

hotelÎn total, cele 4 hoteluri de 3 stele operate de ibis în România au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis Bucureşti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucureşti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanţa şi 195 camere la Ibis Sibiu.
2011 a fost anul revenirii în forţă a segmentului de conferinţe, în care ibis România a crescut cu 54% faţă de anul 2010. În cele 23 de săli de conferinţă ale hotelurilor ibis au avut loc în 2011 peste 2900 de evenimente şi seminarii de afaceri.
“Anul 2011 a marcat pentru ibis România revenirea pe creştere şi o consolidare a relaţiilor cu clienţii noştri de business, atât companii, cât şi agenţii de turism. Am îmbunătăţit calitatea serviciilor ibis, atât la cazare, cât şi în restaurante şi în logistica de evenimente, iar atitudinea noastră comercială, mai flexibilă în ce priveşte preţurile, a reprezentat un argument în plus pentru care companiile româneşti au ales ibis ca partener”, a declarat Ioan David, director general ibis România.
Pentru 2012, ibis România vizează o creştere de aproximativ 5% a gradului de ocupare. “Ne vom concentra în continuare pe colaborarea excelentă cu clienţii de business, dar dorim să impulsionăm şi segmentul leisure, prin intermediul pachetelor de tip city break în Bucureşti şi Sibiu, şi al pachetelor pentru familii şi tineri în cazul ibis Constanţa.”, a adăugat directorul general ibis România.