Hotelurile sunt aşteptate în programul “Înscrieri Timpurii 2012”

49 de hoteluri şi pensiuni din 13 staţiuni româneşti s-au înscris până în prezent la programul “Înscrieri Timpurii” 2012, care a demarat pe 29 ianuarie a.c. Derulat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), programul îşi propune să stimuleze turismul intern, oferind beneficii atât hotelierilor, cât şi turiştilor, care beneficiază de reduceri de până la 30% la vacanţele pe litoral dar şi în diferite staţiuni din ţară.
Ce avantaje aduce acest program hotelierilor care se înscriu în program? Hotelurile încasează în avans sume considerabile, integral, cu mult timp înainte de desfăşurarea sejurului. „Înscrierile timpurii ajută proprietarii de hoteluri să evite credite cu dobânzi costisitoare şi elimină în acelaşi timp riscul neacordării liniei de credit pentru finanţare la început de sezon. europa1Odată vândut biletul, turistul nu se mai poate răzgândi, pentru că aceste vânzări au conditii speciale”, ne declara presedintele ANAT, Corina Martin, la ediţia de anul trecut a acestui program. Unul dintre cele mai mari beneficii ale programului - de natură a stimula interesul turistului, încurajând vânzările - este promovarea gratuită a hotelului, la nivel naţional şi crearea unui flux de turişti către hotelurile participante în special şi către staţiuni în general.
„Desi la lansare a fost primit cu opoziţie si neîncredere de hotelieri, criza a dovedit că mecanismul acordării de reduceri pentru înscrieri timpurii, în avans, a permis hotelierilor o gestiune mai bună a încasărilor, a fluxurilor de rezervări, a avansurilor încasate. Turistul obţine cele mai avantajoase tarife pentru vacanţa dorită, în timp ce operatorii, graţie vânzărilor ce produc lichidităţi în extrasezon, prin încasări integrale şi în avans ale biletelor, generează oferte deosebit de atractive. Este o situaţie de win-win pentru toţi partenerii implicaţi”, ne-a mai declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.
Turiştii care îşi rezervă un bilet în perioada 29 ianuarie -31 martie 2012 pot beneficia astfel de reduceri substanţiale. Biletul de vacanţă poate fi cumpărat numai cu plata integrală, prin intermediul agenţiilor de turism membre ANAT din întreaga ţară. Orice modificare a rezervării anulează reducerea.

iaki

Programul promoţional "Înscrieri Timpurii" a fost lansat în anul 2005 de câteva agenţii de turism touroperatoare. Patronatul ANAT îşi aduce contribuţia începând cu anul 2009, împreună cu celelalte patronate şi federaţii din turismul românesc, lansând oficial programul "Înscrieri Timpurii" pentru litoral.
în 2009, deşi a fost lansat exclusiv pentru litoral, programul s-a extins, colaborând cu unităţi de cazare din staţiuni montane, balneare, Delta Dunării şi din alte zone cu caracter turistic. Au aderat la "Înscrieri Timpurii" peste 100 de unităţi de cazare din 9 staţiuni de pe litoral şi 14 din ţară, împreună cu 150 de agenţii de turism. Peste 30.000 de turişti s-au bucurat de oferta programului, constituind o pondere de 7% din totalul vânzărilor de sezon. În anul 2010, programul "Înscrieri timpurii" a fost extins la nivel naţional.