Numărul hotelurilor şi pensiunilor la vânzare a crescut cu 30%

Numărul hotelurilor şi pensiunilor scoase la vânzare atât pe litoralul românesc cât şi în zonele de munte a crescut semnificativ la începutul acestui an, potrivit informaţiilor furnizate de portalul imobiliare.ro. Dacă în toamna anului trecut existau 70-80 de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare prin intermediul acestui portal, în prezent numărul acestora este cu 30% mai mare, depăşind 100 de unităţi de cazare. Astfel, în ianuarie, pe acest segment a fost atins un nou record al ultimelor 12 luni.
Peste 80% din oferta totală de hoteluri şi pensiuni este concentrată în 5 judeţe. Braşovul conduce într-un clasament naţional după numărul de oferte, cumulând 22,7% din oferta totală. Constanţa se situează pe locul al doilea, cu 20,6% din oferta totală. Urmează judeţele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) şi Cluj (11,3%). Celelalte anunţuri de vânzare – 17,5% din ofertă – sunt distribuite în restul ţării.

sale1

Cea mai ieftină proprietate scoasă la vânzare la nivel naţional în cadrul secţiunii de hoteluri şi pensiuni este o cabană din lemn din Luna Bradului, judeţul Mureş, ce poate fi achiziţionată atât pentru uzul propriu, cât şi în scopul închirierii. Unitatea locativă are un preţ cerut de 11.000 de euro, iar vânzarea ei este declarată de proprietar ca fiind „urgentă”. Casa cuprinde trei camere, dispune de un teren adiacent de 450 de metri pătraţi şi este situată la 20 de kilometri de pârtia de schi din Topliţa.
La polul opus însă, pe segmentul hotelier există şi oferte cu preţuri sensibil mai ridicate. Astfel, cea mai scumpă unitate de cazare aflată la vânzare în acest moment este situată, potrivit datelor disponibile pe portal, în zona Clăbucet din Predeal. Preţul cerut de proprietar se ridică la 6,5 milioane de euro. predeal3Este vorba despre un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute pârtii din oraş. Acesta este format din trei unităţi de cazare, dispune de 50 de camere şi are o parcare de 40 de locuri. Complexul este complet echipat şi utilat pentru a fi dat în exploatare imediat.
Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare în acest moment se află o unitate de cazare de 4 stele situată în zona Bună Ziua din Cluj-Napoca (foto), ce are un preţ de 5,6 milioane de euro. Situat la 2 km de şoseaua ce leagă Turda de Cluj, într-o zonă verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, patru apartamente de lux şi o cameră pentru persoane cu deficienţe motorii. Printre facilităţi se numără cele patru săli de conferinţe, cu o capacitate de 10 până la 220 de locuri. Restaurantul hotelului are o capacitate de până la 350 de locuri. De asemenea, există o cramă (60 locuri), un club (80 locuri), o terasă (150 de locuri) şi o suprafaţă exterioară ce poate asigura logistica necesară organizării unui eveniment de 180 de persoane. Tot în Cluj, însă în centrul oraşului, lângă Parcul Central şi Piaţa Mihai Viteazul, este scoasă la vânzare o clădire istorică din secolul al XIX-lea, la un preţ de 4,8 milioane de euro. Unitatea funcţionează ca hotel de trei stele, are un regim de înălţime de S+P+2E+M, dispune de 30 de camere complet amenajate şi utilate, precum şi de un restaurant de lux şi un bar.

Sursa: www.imobiliare.ro