Hotelierii din Europa au crescut tarifele în luna martie. Vezi cu cât

Tarifele hoteliere au crescut semnificativ în oraşele din Europa, odată cu venirea primăverii. Preţul pentru o cameră dublă standard a crescut în luna martie în majoritatea oraşelor europene, cea mai mare creştere a preţurilor înregistrându-se în hotelurile din Istanbul (+29% faţă de luna februarie), Roma (+23%) şi Viena (+19%), potrivit raportului “Hotel Price Index” realizat de site-ul Trivago. În Londra şi în Paris, preţurile au înregistrat o creştere moderată, de 6%.

istanbul1

Astfel, în luna martie, turiştii care vor călători în Roma vor trebui să bage mai adânc mâinile în buzunare. O noapte în capitala Italiei costă 107 lire sterline, cu 23% mai mult ca în luna februarie. În Londra şi în Paris tarifele hoteliere au crescut cu 6% în luna martie. Pentru o noapte de cazare în Londra, turiştii vor trebui să scoată din buzunare 152 lire sterline, iar pentru o noapte în Paris, 138 de lire sterline.
Londra este cel mai scump oraş din Marea Britanie în ceea ce priveşte cazarea la hoteluri, alături de oraşele Brighton (92 lire sterline pe noapte în luna martie) şi Bristol (82 lire sterline pe noapte).
Pentru a avea o idee despre preţurile practicate de hotelierii din Europa, în tabelul de mai jos puteţi vedea preţurile medii pentru o noapte de cazare la hotel, pentru 20 de oraşe europene, printre care şi Bucureşti.

tabel
Cele mai scumpe oraşe europene
Londra şi Paris, urmează imediat Geneva, în top 3 cele mai scumpe oraşe europene, în această lună.  Şi hotelierii din capitalele nordice, practică tarife ridicate: Oslo, 134 lire sterline, Stockholm - 129 lire sterline şi Copenhaga 108 lire sterline. Amsterdam a înregistrat o creştere a preţurilor cu 18%, preţul mediu pentru o noapte de cazare ajungând la 113 lire sterline pe noapte. Istanbul, Roma şi Viena au înregistrat cea mai mare creştere a tarifelor hoteliere în luna martie, de 29%, 23% şi respectiv 19%, ceea ce înseamnă un preţ mediu pe noapte de 97 lire sterline, 107 lire sterline şi respectiv 103 lire sterline.

geneva

Cele mai accesibile destinaţii din Europa
Unele oraşe europene continuă să ofere tarife hoteliere relativ mici. Acesta este cazul Atenei, unde tarifele au crescut cu 8% în martie, cu toate acestea preţul mediu pentru o noapte de cazare este de doar 65 lire sterline. În Berlin, turiştii trebuie să plătească cu 7% mai mult ca în luna februarie, totuşi o noapte de cazare aici nu depăşeşte 100 lire sterline. Cele mai mici tarife hoteliere din luna martie se înregistrează în Budapesta, preţul mediu fiind de 53 lire sterline pe noapte.


Cele mai citite articole

Prev Next