HUALUXE - al doilea brand hotelier lansat de IHG în 2012

După ce grupul hotelier InterContinental Hotels Group (IHG) a anunţat că va lansa în primele 6 luni din 2012 un brand hotelier nou, conceput special pentru China, iată că pe 18 martie a avut loc lansarea oficială: noul brand se numeşte HUALUXE Hotels and Resorts şi este al 9-lea brand din portofoliul IHG, după ce în luna februarie, gigantul hotelier a mai lansat un brand hotelier pentru piaţa din SUA, şi anume EVEN Hotels.
luxeUltimul brand din portofoliul IHG a fost lansat pentru a veni în întâmpinarea a 3 oportunităţi de pe piaţa hotelieră chineză, potrivit unui comunicat de presă emis de companie: numărul turiştilor domestici se estimează că va ajunge la 3,3 miliarde în 2012 iar piaţa hotelieră din China va creşte cu 5-8% anual până în 2030; de asemenea, vizitele turiştilor străini în China vor creşte de la 10 milioane la peste 100 milioane în următorii 10-15 ani şi nu în ultimul rând s-a înregistrat o creştere a cererii pentru brandurile hoteliere internaţionale de tip uspcale, în această ţară.
“Bazându-ne pe experienţa noastră de a construi şi dezvolta branduri, suntem mândri să anunţăm noul brand “HUALUXE Hotels and Resorts”, o premieră pentru industria ospitalităţii şi un brand unic dezvoltat de echipa noastră din China. Noul brand promovează tot ce are mai bun de oferit ospitalitatea chineză şi oferă consumatorilor siguranţa calităţii întâlnită în toate hotelurile IHG”, a declarat Richard Solomons, CEO IHG.
IHG este deja cel mai mare operator hotelier internaţional din China, cu peste 160 de hoteluri şi alte 140 în construcţie. Noul brand dedicat exclusiv Chinei se va extinde potrivit conducerii companiei în peste 100 de oraşe din China, în următorii 15-20 de ani. Deja au fost semnate 20 de contracte, iar primul hotel cu acest brand se va deschide la sfârşitul anului 2013 sau începutul anului 2014.
“IHG a fost primul grup hotelier internaţional care a venit în China acum aproape 30 de ani, lucru care ne conferă o înţelegere profundă a pieţei şi a consumatorilor. Am înregistrat un succes remarcabil cu cele 5 branduri pe care le-am adus pe această piaţă, iar experienţa noastră ne va ajuta să dezvoltăm brandul HUALUXE”, au adăugat reprezentanţii companiei.