Preţurile camerelor de hotel au crescut cu 9% în Bucureşti

Preţurile camerelor de hotel din Bucureşti au crescut cu aproape 9% în luna februarie a acestui an (8.87%), faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 76 euro în medie pe noapte, la 82,6 euro, potrivit barometrului actual al preţurilor hoteliere realizat de hotel.info. Potrivit studiului, costurile de cazare pentru o noapte au crescut la început de an în multe metropole europene şi internaţionale.

hotelinfo

Moscova este din nou cea mai scumpă destinaţie hotelieră dintre toate capitalele europene. În comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul trecut costurile au scăzut însă cu 1%, la 183,4 euro în medie pe noapte.
Capitala norvegiană Oslo se află cu 160,76 Euro pe locul 2 în topul celor mai scumpe metropole din punctul de vedere al costurilor de cazare. Londra se află pe locul 3 în top, turiştii plătind în medie 158 de euro pentru o noapte de cazare în luna februarie. În Varşovia, Campionatul European de Fotbal care se va desfăşura în vara acestui an se reflectă deja printr-o creştere de preţ de 4,38%.

hotelraport2
La nivel internaţional Syndney conduce clasamentul celor mai scumpe metropole din punctul de vedere al înnoptării în unităţile de cazare. Înnoptările s-au scumpit aici în medie cu 19,95% în luna februarie. Rio de Janeiro se află cu o medie de 188 Euro şi o creştere de peste 20% faţă de luna februarie 2011, pe locul al doilea în clasamentul internaţional. Nu este de mirare, mai ales că oraşul profită de pe urma carnavalului, care atrage în fiecare an peste un milion de vizitatori.

hotelraport3
Costuri mai mari la unităţile de cazare au fost înregistrate şi în alte metropole internaţionale precum Tokio (176 euro în medie pe noapte), Singapore (163 euro) sau Zurich (153 euro).


Cele mai citite articole

Prev Next