Investiţiile în hoteluri au scăzut cu 39% în primul trimestru din 2012

Volumul investiţiilor în hoteluri a scăzut cu 39% în primul trimestru al anului 2012, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a anunţat compania Jones Lang LaSalle Hotels. Volumul investiţiilor în hoteluri a totalizat în primul trimestru al acestui an doar 1,5 miliarde euro. 

h3

Activitatea investiţională a rămas însă puternică în Paris şi Londra, cu investiţii totale cumulate de 645 milioane euro, în primul trimestru al acestui an, iar cererea investitorilor se estimează că va rămâne ridicată aici. 
Marea Britanie a rămas cea mai lichidă piaţă din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) în trimestrul 1 din 2012, cu un volum total al tranzacţiilor hoteliere care a atins 784 milioane euro, reprezentând 52% din volumul total al tranzacţiilor din EMEA. Activitatea investiţională a fost concentrată în principal în Londra, cu 11 vânzări de hoteluri finalizate.
În Franţa, volumul tranzacţiilor hoteliere au totalizat 252 de milioane de euro în trimestrul I din 2012, reprezentând 17% din volumul total al tranzacţiilor din zona EMEA. Activitatea investiţională a fost impulsionată de 3 vânzări majore de hoteluri în Paris, inclusiv vânzarea hotelului Pullman Paris Rive Gauche de către Accor, companiei franceze Bouygues Immobilier, pentru 77 millioane euro.

france

În Germania, volumul total al tranzacţiilor hoteliere a totalizat 70 milioane euro, reprezentând 5% volumul total înregistrat în regiunea EMEA.
Interesul investitorilor rămâne puternic pentru active de calitate, în oraşe cheie, totuşi, interesul acestora s-ar putea diminua în următoarele luni, dacă performanţa înregistrată  în industria hotelieră continuă să încetinească pe câteva pieţe hoteliere europene cheie”, a declarat Christoph Härle, CEO Continental Europe Jones Lang LaSalle Hotels.
De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii februarie, hotelierii au raportat o scădere a veniturilor pe camere disponibile (RevPAR) în oraşe precum Munich (-7,7%), Düsseldorf (-11.5 %), Amsterdam (-9.7 %), Zurich (-10 %) şi Copenhaga (-2.6 %).
Potrivit companiei Jones Lang LaSalle Hotels, volumul total al tranzacţiilor hoteliere pe anul 2012 se estimează a ajunge la 8 miliarde de euro.