Complex hotelier românesc modernizat cu fonduri europene

Complexul hotelier Pietroasa din Buzău a fost redeschis oficial ieri în urma unui amplu proces de extindere şi modernizare, proiectul fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional – Regio. Valoarea investiţiei se ridică la peste 13 milioane lei, din care 5,4 milioane reprezintă finanţare din fonduri europene nerambursabile. La inaugurarea complexului a participat şi ministrul turismului, Cristian Petrescu.

petroasa3

Proiectul “Modernizarea şi extinderea Complexului Hotelier Pietroasa Buzău” s-a desfăşurat în perioada 3 martie 2010 – 3 martie 2012. În cadrul proiectului a fost realizată o structură de cazare cu 30 de camere şi 60 de locuri prin extinderea hotelului existent în regim de înălţime parter + mezanin + 6 etaje + penthouse. Dintre acestea 24 sunt camere duble şi 6 sunt apartamente, toate fiind dotate la nivel de 4 stele. Proiectul a avut ca obiectiv specific creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea municipiului Buzău şi a Regiunii de Sud-Est, şi a creat 20 de noi locuri de muncă.

pietroasa4

Noua structură de cazare dispune pe lângă cele 24 de camere duble şi 6 apartamente, de :
• sală de conferinţe situată la etajul I în aripa nouă a hotelului cu o capacitate de 100 locuri, dotată cu aparatură modernă: instalaţie de sonorizare, videoproiectoare, ecrane de proiecţie, televizoare, centru de traduceri, sistem de ventilaţie;
• centru SPA, situat la nivelul 7 în noua aripă a complexului hotelier dotat cu sală de fitness, duşuri emoţionale, baie turcească şi sală de relaxare;
• restaurant la parterul hotelului, cu o capacitate de 120 de locuri, ce poate asigura un loc plăcut pentru organizarea de evenimente.

pietroasa

Până la data de 20 aprilie a.c., în cadrul programului Regio au fost  încheiate la nivelul judetului 56 de contracte de finanţare, în valoare totală de 310,52 de milioane lei, din care 196,39 milioane de lei fonduri europene nerambursabile.