Germania are peste 54.000 de camere de hotel în construcţie

Peste 380 de noi hoteluri (54.000 de camere) se vor deschide în următorii 3-4 ani, în Germania, potrivit TOPHOTELPROJECTS, care notează că Germania rămâne în topul ţărilor europene cu cele mai mari investiţii în hoteluri. Cele 380 de hoteluri se vor adăuga celor 16.000 de hoteluri existente în prezent în Germania şi vor spori concurenţa pe piaţa hotelieră. Doar în Berlin se află în prezent 32 de hoteluri în construcţie, printre care amintim şi hotelul Waldorf Astoria (232 camere), care va fi inaugurat în iulie 2012.

berlin1

Capitala Germaniei, Berlin exercită o atracţie deosebită în rândul marilor branduri hoteliere internaţionale, dar şi în rândul noilor jucători din industria ospitalităţii, cum este brandul Indigo al grupului IHG. Primele 2 proprietăţi ale noului brand IHG au fost inaugurate recent.
În decursul anului trecut, TOPHOTELPROJECT a numărat 17 inaugurări de hoteluri în capitala Germaniei, Berlin, totalizând peste 3100 de noi camere. Din cele 17 inaugurări, 5 au fost hoteluri de tip buget (Motel One, A&O Hotels & Hostels, H10 Hotels, Meininger şi H2 Hotels). Cu toate acestea segmentul hotelurilor de tip buget şi al hostelurilor este considerat de departe a fi complet exploatat. Totodată, în Berlin s-a observat şi o dezvoltare uluitoare a hotelurilor de lux.

build1

Oraşele din Germania se află încă în atenţia marilor lanţurilor hoteliere internaţionale şi a dezvoltatorilor. Gigantul Accor aşteaptă cu nerăbdare inaugurarea hotelului Sofitel din Frankfurt, din toamna lui 2014, Steigenberger Hotels Group va deschide 3 hoteluri în Germania, în Berlin, Brunswick şi Bremen, în următorii 2 ani, iar Starwood Hotels&Resorts a anunţat va deschide un hotel Westin în Hamburg.