Lanţurile hoteliere internaţionale îşi extind prezenţa în Africa

Lanţurile hoteliere internaţionale îşi extind prezenţa în Africa, astfel încât la sfârşitul lunii februarie 2012 existau aici peste 200 contracte semnate (208 mai exact) pentru noi hoteluri ale marilor lanţuri hoteliere, ceea ce înseamnă 38.074 de camere în pipeline, potrivit unui raport al companiei nigeriene W Hospitality Group. Ibis, parte a grupului Accor, are cele mai multe hoteluri în dezvoltare în Africa, 19, acesta fiind urmat de Radisson Blu, brandul companiei Carlson Rezidor – care are 15 hoteluri în pipeline în Africa.

pipeline

De asemenea, grupul Onomo International are în dezvoltare 13 hoteluri în Africa, iar Movenpick Hotels&Resorts şi Novotel au 12 hoteluri în plan. Radisson Blu conduce însă la capitolul cele mai multe camere de hotel aflate în dezvoltare, 3759, acesta fiind urmat de Hilton, cu 3206 camere (în 9 hoteluri), aflate în dezvoltare. Proiectele marca Ibis totalizează 2632 camere.
Nigeria este ţara cu cele mai multe proiecte hoteliere în pipeline - 43, urmată de Maroc – 35. Cele 5 ţări nord-africane apar în top 10 destinaţii preferate de hotelurile branduite, alături de Africa de Sud, Ghana, Gabon şi Ivory Coast.

af3

Potrivit raportului companiei W Hospitality Group deşi mulţi îşi doresc să construiască hoteluri în Africa, nu toţi reuşesc să ducă proiectele la bun sfârşit. A construi un hotel în Africa nu este un lucru deloc uşor, potrivit specialiştilor. Principala provocare cu care se confruntă dezvoltatorii de hoteluri din Africa este finanţarea, iar atragerea investitorilor într-un mediu economic riscant este un lucru dificil de realizat.