Preşedintele IHG se retrage din funcţie

Preşedintele celui mai mare grup hotelier din lume după numărul de camere, InterContinental Hotels Group, David Webster se va retrage din această funcţie pe 31 decembrie 2012, au anunţat oficialii companiei şi va fi înlocuit cu Patrick Cescau, care a fost preşedintele executiv al companiei Unilever (în perioada 2005-2008). Acesta se va alătura boardului de conducere IHG la 1 ianuarie 2013.
chairman2“Timpul petrecut la InterContinental Hotels Group a fost punctul culminant al carierei mele şi părăsesc acest grup cu un sentiment de împlinire pentru tot ce am realizat începând cu anul 2003. Sunt mândru că am lăsat în urmă o afacere puternică cu o strategie de creştere sustenabilă şi sunt sigur că excelenta echipă de management executiv condusă de Richard Solomons va asigura succesul viitor al grupului IHG”, a declarat David Webster.
Viitorul preşedinte al grupului IHG, Patrick Cescau a declarat la rândul său: “Sunt încântat să mă alătur boardului IHG în luna ianuarie a anului viitor şi că voi lucra alături de Richard Solomons la creşterea companiei, urmând astfel traseul stabilit de precursorii mei. Aştept cu nerăbdare să conduc IHG către noi succese, căci ne vom concentra pe dezvoltarea brandurilor şi pe expansiunea globală strategică”.

patrick

(Patrick Cescau - viitorul preşedinte IHG)

Grupul hotelier Intercontinental Hotel Group este cel mai mare lanţ hotelier din lume, după numărul de camere, conform clasamentului publicat în 2011 de MKG Hospitality Group. Cu 4437 de hoteluri în întreaga lume şi cu peste 640.000 de camere, IHG şi-a păstrat supremaţia în 2011.
În România, lanţul hotelier InterContinental Hotels Group este prezent cu mărcile InterContinental şi Crowne Plaza, ambele hoteluri situate în Bucureşti.