Studiu: Hotelierii polonezi cresc tarifele şi cu peste 1000%, cu ocazia Euro 2012

Tarifele practicate de hotelierii polonezi cu ocazia Campionatului European de Fotbal EURO 2012 (8 iunie -1 iulie) sunt substanţial mai mari decât de obicei, iar în unele cazuri acestea cresc cu peste 1000%, arată cel mai recent studiu efectuat de CheapHotels.org. În medie, o cameră de hotel va costa un client cu 500% mai mult decât în mod normal, însă unele hoteluri au crescut preţurile cu 1000% sau chiar mai mult, potrivit studiului.

euro1

Cea mai spectaculoasă creştere de tarife se înregistrează la hotelul de 4 stele Kobza Haus din centrul oraşului Gdansk. Când Spania va juca cu Italia pe 10 iunie, hotelul, care în mod normal percepe 79 euro pe noapte, va percepe 1148 euro pentru o cameră dublă superioară. Acest lucru înseamnă o creştere de 1353% a tarifului.
Nici în celelalte oraşe care găzduiesc meciuri situaţia nu este diferită. De exemplu, tarifele la hotelul Pulanska, care este situat la 5 minute de oraşul Varşovia, au crescut cu 1002% cu ocazia meciului Polonia - Grecia din 8 iunie. În această perioadă, o noapte de cazare într-o cameră dublă va costa 530 euro.

gdansk2

În oraşul Wroclaw, care va găzdui meciul Polonia - Republica Cehă, hotelul de 2 stele Polinia a crescut tariful pe noapte cu 1086%, la 442 euro. În preajma zilei de 10 iunie, Hostelul Explorer din oraşul Poznan a crescut tarifele cu 1117%. Acolo, o cameră dublă cu baie comună este listată cu 438 euro pe noapte.
Fanii înrăiţi ai fotbalului nu trebuie însă să se resemneze şi să aplaude echipa lor favorită de acasă, se arată în studiu. La aproape toate jocurile care se vor disputa în Polonia, o cameră dublă la un hotel de 2 sau 3 stele poate fi achiziţionată pentru circa 200 euro pe noapte. Singurele 2 excepţii sunt primele meciuri ale Spaniei cu Italia şi Irlanda, care se vor juca în oraşul Gdansk. Suporterii vor trebui să cheltuiască cel puţin 460 euro, respectiv 345 euro, pentru cea mai ieftină cameră de hotel dublă disponibilă.
Tabelul de mai jos ne arată cele mai mici tarife practicate de hotelieri, pentru camere duble care încă mai sunt disponibile, pentru fiecare din cele 15 meciuri care se vor disputa în Polonia. Au fost incluse doar hotelurile care sunt cotate la minim 2 stele şi care sunt situate în, sau aproape, de oraşele în care se vor disputa meciuri.

tabel2012