Vega Company reintroduce în circuitul turistic complexul Faleza

Complexul hotelier Faleza din Galaţi a fost reabilitat şi va fi introdus în circuitul turistic în toamna acestui an, au anunţat reprezentanţii Vega Company, cea care a achiziţionat complexul în anul 2010. 1,3 milioane de euro s-au investit în reabilitarea complexului, pentru a putea fi introdus în circuitul turistic, a precizat Corneliu Istrate, cel care deţine pachetul majoritar al acţiunilor la Grupul de firme Vega, pentru Bursa.
faleza3"Deşi imediat după ce l-am cumpărat ne-am gândit să folosim spaţiul respectiv pentru a amenaja o clinică medicală privată sau chiar noul sediu al Primăriei Municipiului Galaţi, în final am luat cea mai bună decizie pentru noi - aceea de a menţine domeniul iniţial de activitate, mai ales că grupul nostru de firme mai deţine şi alte hoteluri", a precizat Corneliu Istrate. Complexul hotelier Faleza Galaţi are patru niveluri şi o capacitate de peste 100 de locuri, în camere duble şi camere cu un pat. "Construcţia a necesitat mai multe modificări pentru a-l ridica la standardele europene. Am pus lifturi şi am făcut toate reparaţiile necesare astfel încât să poată primi trei stele, înainte nu arăta nici de două stele", a mai declarat Corneliu Istrate.
Hotelul Faleza împreună cu terenul aferent, de 3.586 metri pătraţi, a fost cumpărat de Vega Company în urma unei licitaţii oraganizate de firma Neptun-Olimp, la care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) deţine acţiuni. La licitaţie au mai participat patru ofertanţi, toţi din Galaţi, iar preţul de pornire a fost de 1,16 milioane de euro. În final, Vega Company a cumpărat complexul hotelier cu suma de 2,6 milioane de euro plus TVA.
În prezent, Grupul Vega mai deţine în Galaţi un hotel de trei stele, cu 69 de camere şi un complex hotelier şi de agrement de cinci stele, cu 30 de camere.