Preţurile camerelor de hotel, influenţate direct de evenimentele sportive

Preţurile camerelor de hotel şi gradul de ocupare a camerelor sunt influenţate în prezent, într-o serie de metropole europene, de evenimentele sportive, în primul rând.  Potrivit unui studiu realizat de hotel.info, Londra ia locul Moscovei în clasamentul celor mai scumpe oraşe europene din punctul de vedere al tarifelor la cazare.

jocuriO

În capitalele europene Londra, Varşovia şi Kiev, în centrul atenţiei se află sportul. Astfel, la sfârşitul lunii iulie, în capitala Marii Britanii, încep Jocurile Olimpice de Vară. Chiar înainte de acest moment, costurile de cazare pentru o noapte sporesc astfel încât în luna mai 2012, Londra, cu o creştere de 13,68%, ajungând la 178,08 euro, înlocuieşte Moscova pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe capitale europene.
Actualele cifre privind rezervările pentru perioada Jocurilor Olimpice de Vară lasă să se întrevadă o creştere continuă a costurilor de cazare per noapte, la o medie de circa 210 euro. Aceasta corespunde unui plus de peste 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (27 iulie - 12 august 2011).

price2

Costurile de cazare per noapte în Varşovia şi Kiev par să fie influenţate puternic de Campionatul european de fotbal. După ce preţurile per cameră în capitala ucraineană crescuseră foarte puternic în urmă cu un an şi au provocat vii discuţii şi în ultimele luni, pentru mai 2012, cel puţin, ele înregistrează o scădere cu aproape 15 % faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Totuşi, prin costurile medii de cazare per noapte de circa 111 euro, acestea se menţin în continuare comparativ mari. Însă, pentru perioada Campionatului European s-a plătit în medie aproape 184 euro.
La Varşovia, pentru luna mai se consemnează o creştere de 23,6 % , la nivelul mediu de 107,58 euro. În perioada Campionatului european, oaspeţii hotelurilor au trebuit să plătească sensibil mai mult, cheltuind în medie circa 175 euro pentru o cameră în capitala poloneză, adică de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Bucureştiul a fost în luna mai gazda finalei Europa League. Şi aici, printre altele din cauza cererii mai mari, costurile de cazare per noapte au crescut sensibil cu peste 20%, la o medie de 81,49 euro.

price5

Vezi mai jos rezultatele barometrului actual al preţurilor hoteliere pentru capitalele europene (preţurile sunt exprimate în euro). Daţi click pe imagine:

barometru