Hotelul Ritz din Paris se închide pentru renovări

Ritz_Paris-viewLa 1 august 2012, hotelul Ritz din Paris se va închide. Din fericire, nu de tot, ci doar pentru doi ani. Conducerea celebrului hotel a decis să renoveze complet imobilul şi să modernizeze dotările neschimbate de peste trei decenii. Hotelul de cinci stele, aflat în proprietatea miliardarului egiptean Mohammed Al Fayed, îşi închide porţile pentru renovări până în vara lui 2014.
Unul dintre motivele renovării îl constituie şi faptul că hotelul nu a reuşit să obţină marca “Palace”, iar un alt motiv este acela că în apropiere s-au deschis mai multe hoteluri de lux, care beneficiază de cele mai noi dotări tehnologice şi astfel numărul clienţilor veniţi la celebrul Ritz din Paris a scăzut.


Cei mai mulţi oaspeţi ai Hotelului Ritz sunt americani (27%), urmaţi de ruşi (10%) şi britanici (8%).

rtitz
ritz.parisUltimii clienţi vor paşi pragul hotelului Ritz din Paris pe 31 iulie: “Unii au rezervat locuri pentru ultima zi, dar hotelul nu este încă plin. Nu va fi niciun eveniment deosebit organizat cu această ocazie”, se arată într-un comunicat remis de serviciul de presă al Hotelului Ritz. Şi în ultima noapte înainte de închidere tarifele vor fi cele obişnuite - acestea pornesc de la 850 de euro pe cameră şi 1.680 de euro pentru un apartament.


De-a lungul existenţei sale, hotelul Ritz din Paris a găzduit oaspeţi celebri: Hemingway i-a eliberat barul de nazişti, Proust şi-a dat ultima suflare într-una din camerele sale, Sophia Loren l-a numit “cel mai romantic hotel din lume”, iar Coco Chanel l-a ales drept reşedinţă.