Creşte cererea pentru hosteluri

Cu nicio perspectivă de ieşire din criza financiară globală, din ce în ce mai multe industrii cad pradă acestei degringolade economice. Sectorul hostelurilor este însă unul din acele domenii care merge împotriva acestui trend. Potrivit unui studiu realizat recent de Hostelworld.com (cel mai cunoscut site de rezervări la hosteluri din lume) împreună cu Lonely Planet, 94% din cei care merg în vacanţă în această vară iau în considerare cazarea la hostel. De asemenea, 80% dintre cei chestionaţi au numit Hostelworld.com ca fiind cel mai de încredere site de rezervări pentru hosteluri.

mountain

Studiul realizat la nivel mondial (5000 de oameni din 141 de ţări au fost chestionaţi pentru acest studiu) a arătat că alegerea unei unităţi de cazare în zilele noastre este determinată în primul rând de cost. Circa 90% dintre cei chestionaţi nu sunt dispuşi să aloce mai mult de 100 de dolari americani pentru o noapte de cazare, şi mai mult, 54% intenţionează să îşi reducă bugetul alocat pentru cazare în timpul vacanţei. În acest context, sectorul hostelurilor a luat amploare, aceste tipuri de unităţi fiind din ce în ce mai căutate de turiştii din întreaga lume.

hostels4

“Suntem extrem de onoraţi să fim numiţi cel mai de încredere site pentru rezervările la hosteluri. Mesajul transmis de studiul nostru este clar: valoarea pentru bani este un factor esenţial pentru un turist atunci când alege o unitate de cazare, iar turişti percep hostelurile ca îndepliniind acest criteriu. În ultimii ani a avut loc o transformare în modul în care hostelurile sunt percepute, determinată de noi inovaţii aduse de proprietarii de hosteluri din întreaga lume dar şi de schimbarea comportamentului consumatorului, în sensul că aceştia îşi reduc bugetul de vacanţe. Acest lucru dechide orizonturi noi pentru sectorul hostelurilor”, a punctat CEO Hostelworld.com, Feargal Mooney.