IKEA va intra pe piaţa hotelieră

Gigantul suedez IKEA, producător de mobilă, intenţionează să îşi extindă afacerile în domeniul hotelier. Astfel compania urmăreşte ca în câţiva ani să construiască un lanţ de aproximativ 100 de hoteluri cu tarife accesibile, de tip economic, în diverse state europene.
ikea-big-storage-balconies
“În câteva săptămâni vom anunţa localizarea primului nostru hotel cu tarif redus în Germania şi suntem în negocieri cu operatorii hotelieri pentru a implementa rapid acest concept”, a declarat Harald Muller, manager la Inter Ikea, subsidiara pentru proiecte imobiliare a retailerului de mobilă, citat de publicaţia Der Spiegel.

Ikea-HotelProiect hotelier in Elveţia


Primul hotel ar urma să fie inaugurat în 2013, iar în următorii ani vor fi deschise alte 100 de astfel de hoteluri pe piaţa europeană. Numele lanţului hotelier “nu va avea legătură cu brandul Ikea”, a mai precizat Muller. Pentru construirea hotelurilor, Ikea caută terenuri fără construcţii sau cu clădiri demolabile, cu o suprafaţă de peste 2.500 mp, în zone centrale. În marile oraşe ale Germaniei sunt luate în considerare zonele libere din apropierea gărilor.

ikeaProiectele imobiliare ale Ikea includ şi dezvoltarea de cartiere rezidenţiale şi clădiri de birouri. Muller a indicat faptul că la Londra vor fi construite, în apropierea parcului olimpic, pe o suprafaţă de circa zece hectare într-o zonă industrială abandonată, aproximativ  1.200 de apartamente, birouri, un hotel Marriott şi mai multe magazine. În plus, suedezii intenţionează să se implice şi în construirea de cămine studenţeşti, cu “un sistem inteligent de echipare”, pentru a servi cât mai bine nevoilor studenţilor.

“Noi vom gestiona clădirile o perioadă de timp şi apoi le vom preda, contra unei sume simbolice de un euro, universităţilor pentru a le gestiona în continuare”, a explicat Muller. Complexurile studenţeşti concepute de Ikea vor avea 500-700 de camere cu o suprafaţă de 17,5 mp, dispuse în mai multe clădiri. Acestea vor include şi o zonă centrală cu diverse facilităţi, printre care şi o sală de fitness sau un bar.