Studiu: Hotelurile din Sofia sunt mai curate ca cele din Bucureşti

Bucureştiul ocupă locul 11 în cadrul unui clasament referitor la curăţenia din hoteluri, în timp ce Sofia, capitala Bulgariei ocupă poziţia a 4-a. Studiul relevă în ce oraşe hotelierii acordă atenţie deosebită igienei şi unde sunt mai puţin preocupaţi de curăţenie şi a fost realizat de hotel.info, care a examinat în acest sens evaluările a peste 5 milioane de clienţi internaţionali care fac rezervări pe acest site, în privinţa curăţeniei.

igiena5

Cu o notă de 8,37 (10 fiind nota maximă), Bucureştiul nu se situează nici măcar în primele 10 locuri, în timp ce Sofia se află în fruntea clasamentului, pe locul 4. Pe prima poziţie în clasament se situează Tokio, oraş în care hotelierii pun accent deosebit pe curăţenie. “Cu 8,91 puncte capitala japoneză conduce la evaluarea curăţeniei înaintea celui de-al doilea în clasament, Varşovia. Chiar şi aici oaspeţii hotelului trebuie să caute murdăria cu lupa, metropola poloneză obţinând 8,78 puncte”, se arată în studiu. Pe locul 3 în clasament se află oraşul Zagreb, din Croaţia.

Tallinn şi Dublin sunt la capitolul curăţenie în hoteluri sub cele mai bune 20 metropole internaţionale. “Mai puţin mulţumiţi în privinţa curăţeniei se arată oaspeţii hotelurilor în privinţa capitalelor Paris (7,54) şi Londra (7,57). Aici pămătuful de praf şi găleata de curăţenie încă trebuie folosite mai frecvent”, se mai arată în studiu.

igiena6La examinarea hotelurilor în privinţa curăţeniei, pe ţări, Elveţia a obţinut cu 8,47 puncte unul din cele mai bune locuri în clasament pe Europa. Hotelierii în România (8,42) şi Cehia (8,36) se află strâns în urma acesteia. De serviciile hoteliere spaniole oaspeţii au fost mai puţin mulţumiţi, hotelurile din această ţară obţinând în medie 8,17 puncte. Franţa a obţinut o evaluare de 7,78, iar serviciile hoteliere din Regatul Unit numai 7,72 puncte.

În ceea ce priveşte metodologia, oaspeţii hotelieri au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au făcut rezervări, după plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 până la 10).

Vedeţi mai jos cum arată clasamentul:

graficcuratenie