După 5 ani de criză, tarifele hoteliere au reînceput să crească

Pentru prima dată în ultimii 5 ani, puternic marcaţi de criza economică, tarifele hoteliere au înregistrat o creştere la nivel mondial, în primele 6 luni ale acestui an, potrivit celui mai recent Index al Preţurilor Hoteliere realizat de Hotels.com. Creşterea de 4% a tarifului mediu pentru o noapte de cazare înregistrată în primul semestru al acestui an la nivel global (comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut) demonstrează că industria ospitalităţii începe să îşi revină din perioada extrem de dificilă pe care a traversat-o.

bill1

Cu toate acestea, în ciuda creşterii înregistrate, tarifele hoteliere sunt încă semnificativ mai mici decât cele înregistrate în prima jumătate a anului 2007.
Industria hotelieră şi-a revenit în prima jumătate a acestui an şi este încurajator să vedem că acest sector este pe creştere. Deşi faptul că tarifele hoteliere au crescut nu pare iniţial o veste bună pentru consumatori, să nu uităm totuşi că tarifele hoteliere de astăzi sunt încă în jurul nivelului înregistrat în anul 2005. Turiştii se pot bucura aşadar de preţuri competitive atunci când aleg să se cazeze la un hotel”, a declarat preşedintele Hotels.com, David Roche.

Lansat în anul 2004, Indexul Preţurilor Hoteliere analizează preţurile pe care turiştii le plătesc pentru o cameră de hotel de-a lungul globului. În primele 6 luni ale anului 2012, preţurile au crescut la nivel global în toate regiunile, potrivit celui mai recent Index, după cum urmează: regiunea Pacific +6%, America de Nord +5%, Asia +4%, în timp ce în America Latină precum şi în Europa şi în Orientul Mijlociu creşterea a fost mai moderată, de doar 1%.

rise5

Creşterea moderată a tarifelor hoteliere din Europa se datorează în primul rând crizei din zona Euro, deoarece încrederea şi puterea de cumpărare a consumatorilor din aceste ţări a scăzut semnificativ.

“Primele 6 luni ale acestui an au reprezentat un start promiţător pentru industria hotelieră. Va fi interesant să urmărim evoluţia acestei industrii în a doua parte a anului, deoarece semnalele economice încă sunt confuze”, a adăugat David Roche.