Hotelul Cişmigiu se deschide în luna octombrie

Hotelul Cişmigiu revine în peisajul hotelier bucureştean ca un hotel de 4 stele superior şi va fi deschis în prima parte a lunii octombrie în regim soft opening, ne-a declarat ieri, directorul hotelului Georgeta Grecu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru revista Horeca România. Clădirea revine aşadar la destinaţia iniţială, aceea de hotel, după un amplu proces de reconstrucţie derulat de compania spaniolă Hercesa.

cismigiu

“Ne propunem să deschidem hotelul în prima parte a lunii octombrie, când vom aniversa şi 100 de ani de la inaugurarea iniţială a hotelului Cişmigiu (1912, n.r.). Vom face un soft opening, vom deschide cu 2 etaje, recepţie şi salonul de mic dejun, după care, sperăm noi, în următoarele 2 luni să fie gata şi celelalte 2 etaje, sau chiar mai devreme, pentru ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie să avem tot hotelul funcţional. Tot în perioada 15-30 noiembrie vrem să facem şi inaugurarea oficială, petrecerea de deschidere a hotelului”, ne-a declarat Georgeta Grecu, care are o experienţă de 20 de ani în industria hotelieră.

Noul hotel va avea în total 60 de apartamente (15 apartamente pe etaj), un restaurant şi o terasă la etajul 6, o sală de fitness, iar la etajul 1 vor fi 6 săli de conferinţe cu o capacitate totală de circa 200 de persoane. Referitor la restaurant, directorul hotelului ne-a spus că acest serviciu va fi externalizat, iar în ceea ce priveşte faimoasa berărie Gambrinus de la parter, acesta ne-a dat asigurări că proiectul va fi realizat.

hercesa

Clădirea hotelului Cişmigiu a fost achiziţionată în anul 2004 de compania spaniolă Hercesa, care a preluat fostul hotel într-o stare avansată de degradare. Mai multe informaţii despre amplul proces de reabilitare al clădirii, despre proiectele noii conduceri dar şi despre ceea ce aduce nou pe piaţa hotelieră bucureşteană Hotelul Cişmigiu veţi afla în ediţia viitoare a revistei Horeca România.