Studiu: Discrepanţe mari între tarifele hoteliere de-a lungul Europei

Capitala Greciei, Atena a înregistrat cele mai mici tarife hoteliere din Europa în perioada iunie-august 2012, în timp ce Stockholm, capitala Suediei, a avut cele mai piperate tarife la cazarea în hoteluri, potrivit unui studiu realizat de CheapHotels.org. În Stockholm, turiştii au trebuit să plătească în această vară în medie 111 euro pe noapte pentru cea mai ieftină cameră dublă disponibilă, în timp ce în Atena turiştii au putut achiziţiona o cameră dublă pentru doar 23 de euro pe noapte.

camerahotel

Studiul realizat de CheapHotels.org a comparat tarifele hoteliere din principalele 30 destinaţii turistice din Europa, în perioada iunie - august 2012. Au fost luate în considerare cele mai mici tarife pentru o cameră dublă de hotel, din fiecare destinaţie analizată. Studiul reflectă aşadar suma minimă pe care turiştii au trebuit s-o plătească pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă de hotel, în această vară, de-a lungul Europei.

Cele mai scumpe destinaţii turistice din Europa în această vară, la capitolul cazare în hoteluri, au fost, potrivit studiului: Stockholm (111 euro în medie pentru o noapte de cazare), urmată imediat de Edinburgh (Scoţia) cu o medie de 109 euro pe noapte, şi Veneţia (Italia), unde preţul mediu pentru o noapte de cazare a fost 103 euro.

stockholm

Cea mai ieftină destinaţie din puntul de vedere al tarifelor hoteliere a fost de departe Atena, capitala şi totodată cel mai mare oraş al Greciei. Turiştii au putut cumpăra o cameră aici pentru doar 23 euro pe noapte. Tot în coada clasamentului s-au situat şi capitalele europene Berlin, Roma şi Madrid. Toate cele 3 oraşe au înregistrat tarife medii sub 50 de euro pe noapte în această vară.

Clasamentul de mai jos reflectă cele mai scumpe destinaţii din Europa din punctul de vedere al costurilor pentru o noapte de cazare:


1.    Stockholm – 111 Euro
2.    Edinburgh – 109 Euro
3.    Venice – 103 Euro
4.    Zurich – 101 Euro
5.    Oslo – 94 Euro
6.    Copenhagen – 93 Euro
7.    London – 91 Euro
8.    Nice – 78 Euro
9.    Paris – 73 Euro
10.    Dublin – 71 Euro.