Mareea a preluat operarea hotelului Rozmarin din Predeal pe 10 ani

Compania Tâmpa SA a cedat operarea Hotelului Rozmarin din Predeal, cotat la patru stele, către Agenţia Mareea pentru o perioadă de zece ani cu opţiune de cumpărare. Potrivit proprietarului Mareea, Marius Usturoiu, hotelul se va transforma în complex all inclusive în perioada sărbătorilor de iarnă.

Fiind unul dintre principalii tur-operatori de turism intern este normal ca după ce am preluat operarea unui hotel pe litoral să ne îndreptăm şi către zona montană”, a spus Marius Usturoiu. Mareea a preluat în urmă cu un an complexul hotelier Mercur-Minerva din Mamaia, care a trecut din acest an la sistemul all inclusive.

rozmarinhotel

Hotelul Rozmarin are 75 de camere şi şase apartamente, restaurant, patru săli de conferinţe care cumulează 250 de locuri, cramă, club şi sală de fitness. Proprietarul Mareea a mai anunţat că la Predeal are în plan să dezvolte atât pachete pentru evenimente, destinate companiilor, cât şi pachete de vacanţă, pentru familii.

El a afirmat că testează aplicarea all inclusive şi la munte după ce trecerea complexului Mercur-Minerva din Mamaia la acest sistem a fost un succes şi a adus un grad de ocupare de peste 90% în perioada 1 iunie -10 septembrie şi de 100% în iulie şi august. "Pentru anul viitor, avem din partea agenţiilor o cerere pentru Mercur - Minerva care depăşeşte dublul capacităţii", a mai spus acesta.

agentiamareea

Firma Mareea Comtur, care operează agenţiile, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 43,5 milioane de lei, iar pentru acest an estimează o majorare până la 65 de milioane de lei, în principal datorită creşterii vânzărilor de pachete pentru turismul intern. În primele opt luni ale acestui an, firma a avut afaceri de 52 de milioane de lei, faţă de 38 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

Mareea este unul dintre cei mai mari turoperatori de turism intern şi a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani la Deva. Firma, care are o reţea de 12 agenţii la nivel naţional, dintre care patru în Bucureşti, unde se află şi sediul operaţional, a absorbit la începutul anului Olimp Iaşi, una dintre cele mai mari agenţii de turism din Moldova.