Bucureştiul are cele mai mici tarife hoteliere din Europa

Hotelurile din Bucureşti au crescut tarifele cu 9% în luna septembrie comparativ cu luna august însă tarifele practicate de hotelierii bucureşteni rămân cele mai mici din Europa, se arată în Indexul Preţurilor Hoteliere realizat lunar de site-ul Trivago. Preţul mediu pe care un turist străin îl are de plătit pentru o noapte de cazare la un hotel din Capitală este de 72 de euro (58 de lire sterline conform graficului de mai jos), în creştere faţă de luna august.

Potrivit Indexului, în luna septembrie tarifele hoteliere au crescut semnificativ în Europa, comparativ cu luna precedentă, astfel că o noapte de cazare costă acum în medie 105 lire sterline (131 euro), faţă de 90 de lire (112 euro) cât costa în luna august.

Cel mai scump oraş la capitolul cazare, în luna septembrie, este Veneţia, care a înregistrat o creştere a tarifelor hoteliere de 43% comparativ cu luna august a acestui an, preţul mediu pentru o noapte de cazare, în luna septembrie, fiind aici de 206 lire sterline. Pe locul 2 în topul celor mai scumpe oraşe europene din punctul de vedere al cazării la hoteluri, în luna septembrie, se află Geneva, cu un tarif mediu de 202 lire sterline pe noapte, în creştere cu 20% faţă de luna august. 

indexpreturi

Potrivit Indexului, sfârşitul sezonul de vară a adus o creştere a tarifelor hoteliere de 17% în marile oraşe europene. Din cele 22 de oraşe europene analizate de Index, doar Londra şi Copenhaga au înregistrat scăderi ale tarifelor hoteliere în luna septembrie, comparativ cu luna august (-11% şi, respectiv -4%). În restul Europei, tarifele hoteliere au crescut şi cu până la 49% comparativ cu luna august. În Paris şi Berlin tarifele hoteliere au crescut în luna septembrie cu 49%, ajungând la un tarif mediu pe noapte de 173 lire sterline, respectiv 105 lire sterline. Creşteri semnificative ale preţurilor la hoteluri s-au înregistrat şi în Brussels (+48%, ajungând la 103 lire sterline pe noapte), Veneţia (+43%, tariful mediu fiind aici de 206 lire sterline, cel mai mare din Europa) şi în Roma (+43%, tariful mediu pentru o noapte de cazare fiind aici 125 lire sterline.)

tarifehoteluriDeşi este normal ca preţurile din marile oraşe să crească o dată cu sfârşitul sezonului de vară, dacă comparăm tarifele hoteliere din Berlin şi Paris din luna septembrie a acestui an cu aceeaşi lună a anului trecut, diferenţa nu este atât de semnificativă ca atunci când facem comparaţia cu luna precedentă. Acest lucru sugerează că rata de creştere faţă de luna august este mai mare decât de obicei.

Indexul tarifelor hoteliere arată care este preţul mediu pentru o noapte de cazare în cele mai populare oraşe europene. Preţurile se referă la o cameră dublă standard.