Octombrie aduce o scădere a tarifelor hoteliere

După creşterea semnificativă a tarifelor hoteliere înregistrată în luna septembrie la nivel european, luna octombrie aduce o scădere a tarifelor în medie de 6%, potrivit celui mai recent Index al Preţurilor Hoteliere realizat de Trivago. Singurul oraş care a înregistrat o creştere notabilă a preţurilor în luna octombrie este Madrid, unde tariful mediu pentru o noapte de cazare a crescut cu 18% ajungând la 98 lire sterline (122 euro), potrivit Indexului.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, tarifele hoteliere din Europa au scăzut cu 7%. Cele mai notabile scăderi s-au înregistrat în Geneva (-18%, tarifele ajungând la o medie de 248 euro pe noapte) şi Lisabona (-10%, tariful mediu pentru o noapte de cazare fiind acum 105 euro). În schimb, cele mai notabile creşteri ale tarifelor s-au înregistrat în Brussels (+17%, tariful mediu ajungând acum la 131 euro/noapte) şi în Paris (+15%, până la un tarif de 211 euro pe noapte).

pragatoamna

Cei care plănuiesc un city break în Europa pot lua în considerare luna aceasta capitala Germaniei, Berlin, unde tarifele au scăzut cu 23% comparativ cu luna precedentă, până la 102 euro pe noapte, Viena, unde tarifele hoteliere au scăzut cu 11%, la 134 euro/noapte sau Copenhaga, unde de asemenea preţurile au scăzut cu 11%, ajungând la 139 euro/noapte.

Şi Grecia este o destinaţie atractivă în luna octombrie din punctul de vedere al tarifelor: preţurile au scăzut cu 16% comparativ cu luna trecută, ajungând la un tarif mediu de 84 de euro pentru o noapte de cazare.  Alte destinaţii ieftine şi călduroase în luna octombrie sunt, potrivit Indexului, Portugalia (unde tarifele au scăzut cu 12% faţă de cele din luna septembrie, ajungând la 92 euro) şi Cipru (unde s-a înregistrat o scădere a tarifelor de 10%, tariful mediu pentru o noapte de cazare fiind în luna octombrie 117 euro).

citybreak

Indexul tarifelor hoteliere efectuat de trivago.co.uk reflectă preţul mediu pentru o noapte de cazare în cele mai populare oraşe europene. Preţurile se referă la o cameră dublă standard.