InterContinental are un nou General Manager

stefanfrankHotelul InterContinental din Bucureşti are un nou General Manager, în persoana lui Stefan Frank, care îl înlocuieşte pe Marten Schoenrock după aproape 4 ani în care a ocupat această poziţie, anunţă reprezentanţii hotelului. Stefan Frank are o vastă experienţă în industria ospitalităţii şi 21 de ani de experienţă în lanţul InterContinental Hotels Group.

Stefan Frank vine de la Londra, unde a reprezentat InterContinental Hotels Group în timpul Jocurilor Olimpice şi paralimpice, făcând parte din echipa de conducere a Satului Olimpic. Înainte de a ocupa această poziţie, Stefan Frank a lucrat ca Resident Manager (Director General Adjunct) la InterContinental Frankfurt, conducând hotelul din punct de vedere operaţional. InterContinental Frankfurt este un hotel cu 770 de camere şi un centru de conferinţe de capacitate mare.

Noul GM al hotelului de cinci stele InterContinental din Bucureşti are o experienţă considerabilă în conducerea şi operarea hotelieră, ocupând diferite poziţii de conducere începând cu anii 2000, în diferite hoteluri InterContinental din Europa, se arată în comunicatul de presă.

InterContinental este primul hotel de 5 stele construit în România şi a împlinit anul trecut 40 de ani de la inaugurarea sa (din luna mai 1971). Istoria primului hotel de 5 stele din România a început în anii ’60, când a sosit la Bucureşti un reprezentant al companiei Cyrus Eaton Group. Cyrus Eaton a avut ideea construirii unui hotel InterContinental la Bucureşti nevoit de împrejurări să înnopteze în holul unui hotel pentru că locurile de cazare erau limitate. Hotelul a fost construit după un proiect al arhitecţilor români D. Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu şi Romeo Belea.

La proiect au lucrat constructori, ingineri şi muncitori români, cu avizul reprezentanţilor lanţului hotelier InterContinental, clădirea fiind finalizată după trei ani, într-un timp record pentru acele vremuri. InterContinental Bucureşti a fost la vremea deschiderii, dar şi peste 25 de ani după aceea, cea mai înaltă clădire din România. Pentru aproape 30 de ani, Hotelul InterContinental a fost singurul hotel de cinci stele din România, care opera la standarde internaţionale. În prezent, hotelul InterContinental operează 257 de camere.


Cele mai citite articole

Prev Next