Patronatele demarează programul “O săptămână la munte”

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) au demarat pe 22 octombrie o nouă ediţie a programului “O săptămână la munte”, prin care îşi propun o utilizare mai eficientă a capacităţilor hoteliere din România şi facilitarea accesului la odihnă a unui număr sporit de persoane.

În condiţiile în care tot mai mulţi români sunt afectaţi de criza economică, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi Patronatul ANAT consideră că turiştii români trebuie să fie încurajaţi să-şi petreacă vacanţele în România în condiţii cât mai avantajoase”, se arată într-un comunicat de presă.

hotelmunte

Programul O săptămână la munte se desfăşoară în perioada 22 octombrie - 14 decembrie 2012, iar tarifele pentru un loc pe un sejur de 5 nopţi, fără servicii de masă sunt următoarele: 158 lei/ sejur la hotelurile de 2 stele, 258 lei la hotelurile de 3 stele şi 358 lei/sejur la hotelurile şi vilele clasificate la 4 stele. Potrivit patronatelor din turism tarifele practicate prin acest program sunt cu 60-70% mai mici decât cele din perioada verii.

Pentru a beneficia de aceste tarife speciale, durata sejurului trebuie să fie de 5 nopţi, începând duminica şi terminând vinerea, în perioada octombrie – decembrie 2012 (cu acceptul prestatorilor se pot valorifica sejururi şi cu alte date de intrare în intervalul stabilit); nu se valorifică camere în regim de single şi nu se valorifică partaje.

hotelsilvaLocurile vor fi vândute tuturor categoriilor de turişti, iar solicitările vor fi onorate în ordinea înscrierilor şi în funcţie de numărul de locuri puse la dispoziţie. Până acum, prin acest program au fost puse la dispoziţie aproape 500 de locuri pe serie, ceea ce înseamnă că în cele 9 serii circa 4500 de persoane vor putea să petreacă o săptămână la munte în condiţii avantajoase.

Biletele pentru aceste hoteluri au fost puse deja în vânzare în agenţiile de turism. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, am creat pagini speciale pe site-urile www.fptr.org şi www.anat.ro unde sunt afişate hotelurile şi agenţiile care derulează acest program.

Programul “O săptămână la munte” este destinat creşterii gradului de accesibilitate a pachetelor de servicii turistice pentru turiştii români.