Hotelul Central din Semenic este scos la vânzare

Hotelul Central din Semenic este scos la vânzare
person Horeca
access_time_filled

Hotelul Central din stațiunea Semenic este scos la vânzare de proprietarii clădirii, familia Costeanu, care își doresc ca hotelul să fie redat circuitului turistic sub conducerea unui management asigurat de experți din industria hotelieră. Hotelul este considerat un reper important al stațiunii de ski, fiind construit în urmă cu mai bine de 70 de ani, fiind astfel cel mai vechi hotel din zonă.
HotelCentralSemenic1
„Dorința noastră, a proprietarilor (familia Costeanu), este de a reda cât mai grabnic hotelul circuitului turistic. Dar nu în orice mod, ci astfel încât să își regăsească gloria de odinioară și, în același timp, să asigure turiștilor îndrăgostiți de ski, jazz, sau pur și simplu de Semenic, tot confortul cu care sunt, probabil, obisnuiți din stațiunile montane austriece. Aceasta transformare are nevoie de un management asigurat de experți în industria hotelieră”, ne-au declarat proprietarii hotelului.

În acest sens, familia Costeanu caută să se asocieze cu un partener local, cu experiență în industria ospitaltiății, care să își asume investiția inițială și managementul hotelului, sau care este interesat de cumpărarea întregii proprietăți. Conditiile specifice sunt detailate AICI.

Potrivit proprietarilor, în ultimii ani turismul a înforit în regiune. Iarna (Semenic este stațiunea cu cea mai multă zăpadă din România) se schiază pe 7 pârtii, printre care și cea mai lungă pârtie din țară. Acestea sunt dotate cu instalații de cablu, zăpadă artificială, nocturnă, ratracuri etc. Pe timp de vară se organizează aici zeci de festivaluri, tabere și concursuri.

Detalii despre proprietate
Hotelul este situat, asa cum îi spune și numele, în centrul stațiunii Semenic. Clădirea datează din anul 1936 și este în stare bună de conservare. Are 31 de camere cu 52 de paturi, repartizate pe trei nivele, un restaurant de 126 mp (150 de persoane) la parter și o sală foarte amplă de evenimente/ conferințe (180 mp) la etaj. Construcția este solidă, din piatră, în stilul epocii. Amprenta la sol a hotelului este de 1.120 mp, cu o structură parter plus etaj plus mansardă.
La parter se află recepția, un restaurant de 126 mp, 6 camere double cu baie (duș, wc, chiuvetă), un apartament de două camere cu baie, 2 camere depozitare schiuri, alte camere de depozitare, bucătării etc.
La etaj se află o sală mare de evenimente de 180 mp, 6 camere double cu baie, un apartament de două camere cu baie, o aripă cu 3 camere duble cu chiuvetă, alături de grupuri sanitare și dușuri (pe hol, în imediată apropiere), sală de conferințe, birouri, dependințe. La mansardă se află 14 camere single cu toalete și dușuri pe hol. Spațiul demisolului, actualmente utilizat pentru depozite și centrală, este de asemenea generos și poate fi utilizat pentru cramă.
Terenul înconjurător, un lot vast în suprafață de 17.763 mp, descris în fotografia alăturată, poate fi folosit parțial pentru activități conexe hotelului (parcare, apres-ski, închiriere echipament, închiriere ATV, anexe), iar restul pentru o viitoare investiție adiacentă (case de vacanță etc).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302