Hotelul Central din Semenic este scos la vânzare

Hotelul Central din staţiunea Semenic este scos la vânzare de proprietarii clădirii, familia Costeanu, care îşi doresc ca hotelul să fie redat circuitului turistic sub conducerea unui management asigurat de experţi din industria hotelieră. Hotelul este considerat un reper important al staţiunii de ski, fiind construit în urmă cu mai bine de 70 de ani, fiind astfel cel mai vechi hotel din zonă.
HotelCentralSemenic1
“Dorinţa noastră, a proprietarilor (familia Costeanu), este de a reda cât mai grabnic hotelul circuitului turistic. Dar nu în orice mod, ci astfel încât să îşi regăsească gloria de odinioară şi, în acelaşi timp, să asigure turiştilor îndrăgostiţi de ski, jazz, sau pur şi simplu de Semenic, tot confortul cu care sunt, probabil, obisnuiţi din staţiunile montane austriece. Aceasta transformare are nevoie de un management asigurat de experţi în industria hotelieră”, ne-au declarat proprietarii hotelului.

În acest sens, familia Costeanu caută să se asocieze cu un partener local, cu experienţă în industria ospitaltiăţii, care să îşi asume investiţia iniţială şi managementul hotelului, sau care este interesat de cumpărarea întregii proprietăţi. Conditiile specifice sunt detailate AICI.

Potrivit proprietarilor, în ultimii ani turismul a înforit în regiune. Iarna (Semenic este staţiunea cu cea mai multă zăpadă din România) se schiază pe 7 pârtii, printre care şi cea mai lungă pârtie din ţară. Acestea sunt dotate cu instalaţii de cablu, zăpadă artificială, nocturnă, ratracuri etc. Pe timp de vară se organizează aici zeci de festivaluri, tabere şi concursuri.

Detalii despre proprietate
Hotelul este situat, asa cum îi spune şi numele, în centrul staţiunii Semenic. Clădirea datează din anul 1936 şi este în stare bună de conservare. Are 31 de camere cu 52 de paturi, repartizate pe trei nivele, un restaurant de 126 mp (150 de persoane) la parter şi o sală foarte amplă de evenimente/ conferinţe (180 mp) la etaj. Construcţia este solidă, din piatră, în stilul epocii. Amprenta la sol a hotelului este de 1.120 mp, cu o structură parter plus etaj plus mansardă.
La parter se află recepţia, un restaurant de 126 mp, 6 camere double cu baie (duş, wc, chiuvetă), un apartament de două camere cu baie, 2 camere depozitare schiuri, alte camere de depozitare, bucătării etc.
La etaj se află o sală mare de evenimente de 180 mp, 6 camere double cu baie, un apartament de două camere cu baie, o aripă cu 3 camere duble cu chiuvetă, alături de grupuri sanitare şi duşuri (pe hol, în imediată apropiere), sală de conferinţe, birouri, dependinţe. La mansardă se află 14 camere single cu toalete şi duşuri pe hol. Spaţiul demisolului, actualmente utilizat pentru depozite şi centrală, este de asemenea generos şi poate fi utilizat pentru cramă.
Terenul înconjurător, un lot vast în suprafaţă de 17.763 mp, descris în fotografia alăturată, poate fi folosit parţial pentru activităţi conexe hotelului (parcare, apres-ski, închiriere echipament, închiriere ATV, anexe), iar restul pentru o viitoare investiţie adiacentă (case de vacanţă etc).