Hotelul Piramidă al Coreei de Nord


HotelRyugyong1

Hotelul de 105 etaje în formă de piramidă care domină panorama capitalei Coreei de Nord de mai bine de 20 de ani ar putea fi deschis parţial la jumătatea anului viitor, informează The Daily Mail. Hotelul Ryugyong va fi deschis la mai bine de 26 de ani de la începerea construcţiei.

Ryugyong se află, în prezent, pe locul 47 în topul celor mai înalte clădiri din lume şi are peste 335 de metri înălţime. Reto Wittwer, directorul companiei care va opera hotelul, susţine că doar 150 de camere aflate la etajele superioare ale clădirii vor fi folosite pe post de spaţii de cazare. Iniţial au fost proiectate 3.000 de astfel de camere. Celelalte spaţii au fost proiectate pentru birouri, magazine, restaurate şi săli de evenimente.

Contrucţia hotelului a fost începută de autorităţile nord-coreene în anii 1980, însă proiectul a fost abandonat în urma crizei economice care a lovit statul comunist 10 ani mai târziu. Clădirea a fost mult timp considerată o ruşine pentru autorităţile care au rămas fără bani nereuşind astfel să finalizeze la termen construcţia.
În 2009, hotelul a fost preluat de compania egipteană Orascom Telecom, care se estimează că ar fi cheltuit peste 112 milioane de lire sterline pentru refacerea faţadei clădirii.

Sursa: The Daily MailCele mai citite articole

Prev Next