Crowne Plaza, singurul hotel premiat la “Green Business Index 2012”

Hotelul de 4 stele Crowne Plaza din Bucureşti, parte a grupului Ana Hotels, a câştigat locul al treilea în clasamentul general “Green Business Index 2012”, care evaluează responsabilitatea faţă de mediu a companiilor din România. Pe lângă locul 3 în clasamentul general, Crowne Plaza a mai obţinut locul al treilea şi la categoria “Achiziţii Verzi”. Franz Rattenstetter, directorul general al hotelului Crowne Plaza a fost cel care a ridicat premiul în numele companiei.

crowneplaza2

Proiectul multianual Green Business Index (GBI) este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilității față de mediu a companiilor din România conform standardelor ISO 14001 și ISO 14031, de monitorizare a inițiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc și de asistență și formare pentru îmbunătățirea performanței de mediu.

La ediţia din acest an a “Green Business Index” s-au înscris peste 300 de companii din sectoare de activitate ca energie, transport, managementul deşeurilor, industria alimentară, auto, construcţii, financiar-bancar şi sectorul hotelier.

Statisticile GBI 2012 arată că mediul de afaceri românesc nu percepe încă implementarea unei strategii de dezvoltare durabilă ca pe un beneficiu. Majoritatea companiilor nu înțeleg deocamdată relația „win-win” între protecția mediului prin prevenire și precauție și avantajele economico - financiare.

directorcrowneplaza

“Ne dorim ca anul 2013 să continue schimbarea în mentalitatea agenților economici din România, astfel încât aceștia să înțeleagă impactul lor asupra mediului, indiferent de dimensiunea economică, și să-și asume pe deplin responsabilitatea față de mediu. În acest fel sperăm să întâlnim din ce în ce mai rar companii care declară că activitatea lor nu are tangență cu mediul”,  a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.