Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide pe 25 decembrie

Construit an de an cu scopul de a aduce ceva nou în turismul românesc, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se va deschide anul acesta pe 25 decembrie şi va pune la dispoziţia turiştilor 12 camere duble, 3 igluuri separate, un bar şi un restaurant de gheaţă, precum şi Biserica de Gheaţă, anunţă iniţiatorii proiectului pe site-ul hotelului. Tema noului sezon este “Carnaval” şi va sta la baza fiecărui eveniment organizat, dar şi la designul interior al camerelor.

Fiecare an aduce o nouă poveste

hotelbalealac

În fiecare an Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii. Anul acesta tematica hotelului este Carnavalul.

Camerele vor fi decorate cu clovni, măşti, personaje de basm, inorogi sau caruseluri, iar turiştii români şi străini vor fi de asemenea invitaţi la carnavaluri tematice unde ţinuta va fi obligatorie. Denumirile camerelor şi ale iglu-urilor au fost alese în funcţie de elementele de decor. Astfel, turiştii care aleg să petreacă o noapte în hotel vor putea dormi în Wonderland, Mystery Room, Candy Land, Carousel, Harlequin, Masks, Fairy Tale, Mirror Room, Dragons Cave, Circus, Dance Hall sau Forgotten Land, iar iglu-urile au fost botezate cu nume ale unor metropole care găzduiesc carnavaluri célèbre, respective Rio de Janeiro, Veneţia şi Berlin. Decorul celor 12 camerele este în întregime din gheaţă.

cameraicehotelPreţuri

O noapte într-o cameră de gheaţă dublă este 300 lei pentru, iar o noapte într-o cameră iglu costă 400 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficează de o reducere de 50%, pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Micul dejun nu este inclus în preţ, dar se poate comanda pentru 25 lei/zi şi se serveşte la Cabana Bâlea Lac.

Turiştii vor avea la dispoziţie şi multe ocazii de distracţie. Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă prin activităţile din Winter Park, unde pot practica schi, săniuş, patinaj şi plimbări cu snowmobilul. Pentru încurajarea acestor activităţi se organizează concursuri cu premii.

Hotelul de Gheaţă din Munţii Făgăraş s-a născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura, distracţia, cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente.

sporturiiarna

Primul Hotel de Gheaţă din România, chiar şi din Europa de sud-est, a luat viaţă în iarna 2005/2006. Acesta a fost compus din opt camere cu paturi duble, un bar şi un restaurant. Fiind prima construcţie de acest fel din Europa de est, succesul a venit imediat, circa 3.000 de turişti din ţară şi străinătate au vizitat în acel sezon atracţia de pe vârful Carpaţilor.

Între timp s-au mai alăturat de hotel un Ice Restaurant, un Ice Bar, o biserică de gheaţă şi un Winter Park pentru iubitorii de Schi şi Snowboard. În fiecare sezon, proiectul cuprinde o serie de evenimente organizate cu prilejul celor mai importante sărbători dar şi petreceri şi evenimente speciale ale principalilor parteneri şi sponsori.

Iniţiatorul proiectului este Arnold Klingeis.