Hotelierii din capitală sunt invitaţi în programul “Weekend în Bucureşti”

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc lansează începând cu 7 decembrie programul “Weekend în Bucureşti”, care ajută hotelurile din Bucureşti să îşi ocupe camerele într-o lună dificilă, luna decembrie, şi încurajează românii să viziteze capitala ţării, oferindu-le tarife avantajoase la cazare.

weekendinbucuresti

“Weekend în Bucureşti este un program special destinat românilor care vin în capitală cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Fie că aceştia vin în căutarea celor mai inspirate cadouri, capitala punându-le la dispoziţie nenumărate magazine de unde îşi pot face cumpărăturile în voie, fie că vin să participe la o serie de evenimente şi spectacole, turiştii români ajunşi în Bucureşti pot profita în această perioadă de preţurile preferenţiale la cazare în hotelurile de 2 până la 4 stele, care sunt mai mici cu 30-35% decât tarifele practicate în luna decembrie de către sistemele de rezervări. Ne propunem să atragem prin acest program şi o parte dintre românii care vin în Bucureşti şi dorm la rude, o parte dintre tinerii care dorm la diverşi prieteni, şi pe toţi cei care efectiv nu îşi permit să înnopteze în Capitală”, se arată într-un comunicat de presă emis de FPTR.

Locurile vor fi vândute tuturor categoriilor de turişti direct de către hotelurile participante la acest program, iar solicitările vor fi onorate în ordinea înscrierilor şi în funcţie de numărul de locuri puse la dispoziţie. Lista hotelurilor participante o găsiţi AICI.

În prezent sunt puse la dispoziţia turiştilor aproape 1.000 de locuri, dar se aşteaptă ca şi alte hoteluri să se înscrie în program.

cazarebucuresti

Dacă programul va avea succes, FPTR intenţionează să-l extindă şi în primele luni ale anului viitor. Următoarele oraşe care vor intra în program sunt: Cluj, Iaşi, Timişoara.

FPTR lansează programul în premieră pe 7 decembrie, la tarife între 139 și 259 de lei pentru două nopți de cazare, plus mic dejun, la hoteluri de 2, 3 si 4 stele. Astfel:

Hotel 4*: 259 lei/pers (2 nopţi cazare cu mic dejun/loc în camera dublă)
Hotel 3*: 189 lei/pers (2 nopţi cazare cu mic dejun/loc în cameră dublă)
Hotel 2*: 139 lei/pers (2 nopţi cazare cu mic dejun/loc în cameră dublă)

Pentru a beneficia de aceste tarife speciale, sejurul trebuie să se desfăşoare în weekend-urile stabilite: 7-9 decembrie 2012, 14-16 decembrie 2012 şi 21-23 decembrie 2012. Astfel, cu un tarif de aproximativ 50 de euro pentru două nopţi la 4 stele, Bucureştiul devine capitala cu cea mai ieftină cazare din Europa.

“În condiţiile în care tot mai mulţi români sunt afectaţi de criza economică, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc consideră că turiştii români trebuie să fie încurajaţi să-şi petreacă vacanţele în România în condiţii cât mai avantajoase”, cred reprezentanţii FPTR.


Cele mai citite articole

Prev Next