Accor îşi reorganizează businessul din Europa, începând cu 1 ianuarie 2013

Grupul hotelier Accor anunţă o reorganizare majoră a operaţiunilor sale din Europa, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013. Reorganizarea vizează 8 branduri din portofoliul Accor: Pullman, MGallery, Mercure, Novotel, Suite Novotel, ibis, ibis Styles şi ibis budget. Astfel, începând cu 1 ianuarie fiecare brand în parte va fi condus de un Chief Operating Officer, care va fi asistat de o echipă de specialişti. Reorganizarea vizează implementarea unui model de management centrat pe fiecare brand din portofoliul Accor şi consolidarea poziţiei lor pe piaţă.

accorhotels

Accor este primul jucător din industria hotelieră care va implementa acest tip de organizare. Acesta va consolida profesionalizarea echipelor, care se vor ocupa de acum încolo de un singur brand, pe care îl vor face mai puternic şi mai coerent”, se arată într-un comunicat de presă.

Noua structură organizaţională va îmbogăţi schimburile dintre cei aproape 400 de proprietari francizaţi care operează hoteluri Accor în regiune. Aceştia vor putea de acum încolo să dialogheze cu echipe dedicate şi vor avea acces mai uşor la Managerul de Brand, lucru care va duce la oportunităţi sporite pentru schimbul de bune practici dintre francizaţii europeni. 

Reorganizarea operaţiunilor din Europa a fost făcută cu scopul de a anticipa trendurile din industria hotelieră şi de a întări fiecare brand din portofoliu, potrivit reprezentanţilor Accor.

“Piaţa hotelieră se confruntă cu multe provocări majore în zilele noastre. O segmentare mai bună a pieţei şi aşteptările din ce în ce mai specifice ale clienţilor necesită branduri puternic poziţionate pe piaţă. Aceste trenduri oferă grupului o oportunitate de a-şi reinventa modelul de business a brandurilor sale în conformitate cu poziţionarea lor specifică şi cu segmentul de piaţă cărora se adresează, care a dus la nevoia de a forma echipe dedicate pentru fiecare brand în parte”, se arată în comunicatul de presă.

pullmanhotel

În sensul reorganizării operaţiunilor din Europa, Accor a făcut următoarele numiri:

Christophe Alaux - Chief Operating Officer, Mercure & MGallery Europe

Jean-Paul Philippon - Chief Operating Officer, Novotel & Suite Novotel Europe

Christophe Vanswieten - Chief Operating Officer, Pullman Europe

Peter Verhoeven - Chief Operating Officer, Ibis brands Europe.