Hotelul Cişmigiu s-a deschis oficial

Hotelul Cişmigiu a fost inaugurat oficial astăzi, 19 decembrie, în prezenţa investitorilor spanioli de la compania Hercesa, echipei de management a hotelului, arhitecţilor şi a presei de specialitate. Hotelul se relansează pe piaţa hotelieră bucureşteană ca un hotel de 4 stele superior, după un amplu proces de reconstrucţie realizat de compania imobiliară Hercesa, care a investit nu mai puţin de 15 milioane de euro în renumitul hotel.  

receptiehotelcismigiu

“Hotelul Cişmigiu se deschide într-un an foarte special, care marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea iniţială a hotelului (1912, n.r.). Dorim să ne poziţionăm pe piaţă ca un hotel de 4 stele superior, atât prin servicii cât şi faptul că vom oferi apartamente cu suprafeţe extrem de generoase, între 38 şi 55 de metri pătraţi”, ne-a declarat în cadrul unui interviu directorul hotelului, doamna Georgeta Grecu, care are în spate 20 de ani de experienţă în industria hotelieră.

Hotelul Cişmigiu aduce pe piaţa hotelieră bucureşteană 60 apartamente, concepute atât pentru sejururi de scurtă durată cât şi de lungă durată, un centru de conferinţe cu o capacitate totală de 240 de persoane, un restaurant cu terasă la ultimul etaj, precum şi faimoasa berărie Gambrinus, care va fi deschisă în primăvara anului viitor la parterul hotelului, de un investitor român în colaborare cu Heineken.

cazarehotelcismigiu

Proiectul readucerii la viaţă a hotelului Cişmigiu a fost unul extrem de complex datorită stadiului avansat de degradare în care se afla clădirea. “Clădirea hotelului Cişmigiu nu a fost reabilitată, ea a fost construită de la zero de către Hercesa, care a achiziţionat clădirea în anul 2004 atraşi de istoricul şi poziţia acesteia. 3 ani de zile au durat procedurile, studiile de fezabilitate pentru recondiţionarea clădirii, însă în momentul în care au fost demarate lucrările de reabilitare s-a constatat că acestea nu se pot realiza datorită stării avansate de degradare. Practic nu se mai putea recondiţiona nimic. Şi atunci s-au oprit lucrările, şi împreună cu arhitecţii spanioli şi români de la Institutul de Arhitectură s-au refăcut toate proiectele de fezabilitate şi a fost solicitată o aprobare de la primărie pentru demolarea interiorului şi păstrarea faţadei. Nu a fost uşor, pentru că era o lucrare cu risc”, ne-a explicat directorul hotelului.

Arhitecţii au început astfel o lucrare unică în Bucureşti, aceasta fiind prima lucrare de acest gen, de păstrare a faţadei, demolare interior şi reconstrucţie pe cât se poate din planurile iniţiale, ne-a mai spus Georgeta Grecu. “Marele avantaj a fost că în acest fel s-a putut crea parcarea subterană. Suntem singura clădire istorică din Bucureşti cu parcare subterană. Din respect pentru istoria Cişmigiului, constructorii au depus eforturi pentru ca faţada hotelului să arate exact aşa cum arhitectul Arghir Culina şi inginerul Nicolae Nacu Pissiota au creat-o în 1912”, a adăugat directorul hotelului Cişmigiu. 

fatadacismigiu

Directorul companiei Hercesa, Mauricio Mesa Gomez a declarat astăzi la evenimentul de inaugurare că această clădire a fost prima achiziţie a companiei Hercesa în România. “Este proiectul nostru de suflet şi suntem încrezători că va fi un succes şi îşi va recâştiga locul în inima bucureştenilor, agenţiilor de turism şi turiştilor”.

Mai multe informaţii despre hotelul Cişmigiu puteţi citi în revista Horeca România.


Cele mai citite articole

Prev Next