Interesul investitorilor pentru hoteluri rămâne puternic în Q1 din 2013

Potrivit celui mai recent raport “Hotel Investor Sentiment Survey”, realizat de compania Jones Lang LaSalle Hotels, 40% dintre respodenţi au declarat că activitatea lor investiţională în următoarele 6 luni se va focusa pe achiziţia de noi active, intenţiile de achiziţie focusându-se în special pe active din principalele oraşe din Germania şi din alte pieţe-cheie din Europa, precum Londra, Varşovia, Viena, Amsterdam şi Paris. 

“Rezultatele studiului indică faptul că încrederea în industria hotelieră persistă în ciuda problemelor economice din Europa”, a declarat Jon Hubbard, de la Jones Lang LaSalle Hotels.

tranzactiihoteluri

Atunci când vine vorba de cele mai căutate active în regiunea EMEA, rezultatele arată că 28,8% din respondenţi sunt interesaţi de hoteluri upscale, interesul pentru aceste proprietăţi fiind în creştere, comparativ cu ultimul studiu realizat de Jones Lang LaSalle Hotels, în luna mai a.c. Pe cealaltă parte, investitoriii arată un interes scăzut pentru hoteluri economice sau aparthoteluri. Totuşi, merită remarcată, se arată în studiu, că piaţa hotelurilor de tip buget din Europa Centrală şi de Est începe să atragă interesul investitorilor, lucru care reflectă oportunităţile atractive de dezvoltare a acestei nişe, pe această piaţă emergentă.

Rezultatele studiului mai arată că investitorii rămân optimişti în ceea ce priveşte activitatea tranzacţională pe termen scurt şi mediu. Din cele 37 de oraşe analizate în raport, 51% se aşteaptă să înregistreze o creştere a performanţei tranzacţionale în următoarele 6 luni.

investitiiindustriahoteliera

“În timp ce investitorii rămân în general optimişti cu privire la activitatea tranzacţională, rezultatele arată o încredere mai scăzută în ceea ce priveşte activitatea tranzacţionlă pe termen scurt din Europa de Sud, lucru care reflectă dificultăţile pe care acele pieţe le întâmpină în prezent. De exemplu, indicatorul RevPAR a început să scadă în anumite pieţe precum Madrid, Lisabona sau Milano. Cele mai bune perspective pentru activitatea tranzacţională sunt în Munchen – cea mai performantă piaţă hotelieră din Germania şi o piaţă care merită urmărită în 2013”, a declarat Christoph Härle, CEO Continental Europe Jones Lang LaSalle Hotels.


Cele mai citite articole

Prev Next