Hotelurile din Capitală cu cele mai bune review-uri pe site-urile de rezervări

Preşedintele Asociaţiei Tourism Experts Network, Alex Hampu a realizat recent un clasament al hotelurilor din Bucureşti în funcţie de review-urile primite pe cele mai importante portaluri de rezervări online: trivago.com, tripadvisor.com şi hotelscombined.com. Iată cum arată Topul hotelurilor din Bucureşti, pe categorii de clasificare:

TOP 10 – CATEGORIA 5 STELE
1.    Radisson Blu
2.    Marriott
3.    Athenee Palace Hilton
4.    Carol Parc
5.    Grand Hotel Continental
6.    Epoque
7.    Marshal Garden
8.    Intercontinental
9.    Howard Johnson
10.  Casa Capşa

radisson

Cel mai bun hotel din Bucureşti rămâne Radisson cotat cu cele mai bune referinţe în majoritatea portalurilor online. Noutatea în acest top este reprezentată de Marshal Garden, deschis la începutul anului 2012, un adevărat challenge pentru un new entry pe piaţa de 5 stele în condiţii de criză.

Întrebată care este strategia de marketing a noului hotel, Ana Maria Moantă, director de marketing al grupului Marshal a declarat: “Am elaborat şi aplicat o serie de strategii care vizează o bună poziţionare pe piaţă, o puternică promovare şi comunicare. Fiecare categorie, business sau leisure, este abordată prin canalele potrivite. De asemenea, ne-am propus obţinerea unui puternic avantaj competitiv prin angajarea şi pregătirea unui personal cu aptitudini superioare, prin folosirea unor mijloace tehnice şi echipamente de întreţinere de calitate ridicată care să mărească nivelul confortului. Şi toate acestea păstrând raportul optim între preţul oferit şi calitatea serviciilor”.
Aşadar o nouă abordare pe segmentul de 5 stele, cu o mai mare flexibilitate în ce priveşte politica tarifară.

TOP 10 HOTELURI – CATEGORIA 4 STELE
1.    Novotel
2.    K&K
3.    Cristina
4.    Sarroglia
5.    Moxa
6.    Berthelot
7.    Pullman
8.    Europa Royale
9.    Z Hotel
10.  DoubleTree by Hilton

novotelbucuresti

Cel mai dinamic segment rămâne cel de 4 stele unde regăsim hoteluri cu punctaje superioare chiar celor de 5 stele. De subliniat că într-un clasament general al primelor 10 hoteluri din Bucureşti regăsim nu mai puţin de 7 hoteluri de 4 stele. Remarcăm intrarea în top a noului hotel Europa Royale aparţinând grupului hotelier lituanian Europa Group Hotels (care, între noi fie vorba, beneficiază de o locaţie de invidiat). Cele mai apreciate hoteluri rămân Novotel şi K&K sau Cristina.

Noutatea pe acest segment este reprezentată de redeschiderea Hotelului Cişmigiu la jumătatea lunii decembrie, hotel reabilitat de grupul spaniol Hercesa în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

TOP 10 – CATEGORIA 3 STELE
1.    Rembrandt
2.    Tempo
3.    Trianon
4.    Duke
5.    Suter Inn
6.    Opera
7.    Michelangelo
8.    Ibis Gara de Nord
9.    Ibis Parliament
10.  Volo

rembrandt

Segmentul de 3 stele este cel mai vitregit din punct de vedere al noutăţilor pe piaţă, semn că investitorii se tem să intre pe această nişă în această perioadă. Asta şi datorită faptului că hotelurile de 3 stele au avut cel mai mult de suferit datorită crizei. Un hotel nou pe acest segment riscă să nu-şi atingă pragul de rentabilitate (BEP) la nivelul actual al tarifului mediu. Totuşi există şi hoteluri care fac faţă cu brio crizei. Dintre acestea aş nominaliza Rembrandt Hotel, foarte apreciat de clienţi, menţinându-se în top cu un punctaj foarte bun pe majoritatea portalurilor online, Hotel Tempo, rămâne constant în top, dar şi Hotel Trianon, care a ajuns pe podium faţă de ultima analiză realizată de preşedintele Asociaţiei TEN, Alex Hampu.