80 de hotelieri au fost instruiţi pentru FOTE 2013

Igiena, servicii ireproşabile şi meniuri speciale pentru sportivi. Sunt cerinţele pentru cei 80 de hotelieri care vor asigura servicii în perioada Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, care se va desfăşura pe Valea Prahovei în perioada 17 - 22 februarie a.c.

Direcţia Sanitar Veterinară din Braşov a organizat pe 22 ianuarie o instruire a 80 de operatori economici din domeniul alimentaţiei publice şi a turismului în vederea bunei organizări a FOTE 2013, potrivit unui comunicat postat pe site-ul evenimentului. Prestatorii de servicii au fost informati despre normele de igienă şi siguranţă a alimentelor pe care trebuie să le respecte cu stricteţe.

escaladepoianabrasov

Aceste acţiuni de prevenire au un scop foarte util. În primul rând, avem sarcina de a repoziţiona aplicarea tuturor normelor de igienă, procesare şi aprovizionare, astfel încât acestea să fie cunoscute de toţi procesatorii din industria ospitalităţii. Apoi, vom începe controalele în echipe mixte. Laboratorul nostru e pregătit să lucreze în permanenţă în această perioadă, vom prelua probe de alimente de la toate unităţile la care sunt cazaţi şi hrăniţi participanţii la competiţia sportivă. Hotelierii noştri au experienţă în turism, dar dorim să ridicăm standardele” a declarat Dorin Enache, directorul DSV Brașov.

Pentru a putea găzdui Festivalului Olimpic al Tineretului European de iarnă (FOTE ) România a investit în ultimii 3 ani peste 400 de milioane de lei în infrastructura turistică şi sportivă. Schimbările aduse de aceste investiţii participă activ la îmbunătăţirea imaginii de ţară a României, potrivit specialiştilor.

FOTE 2013 va aduce în România 910 sportivi din 45 de ţări.

Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi AICI.


Cele mai citite articole

Prev Next