Hotelierii din Grecia sunt optimişti privind evoluţia industriei în 2013

hotelgreciaHotelierii din Grecia sunt optimişti privind evoluţia industriei hoteliere în 2013 şi se aşteaptă la creşterea nivelului de ocupare şi la stabilizarea tarifelor hoteliere, potrivit unui barometru realizat de compania GBR Consulting. Hotelierii eleni se aşteaptă la îmbunătăţiri după primul trimestru al acestui an, raportul subliniind că optimismul hotelierilor nu se referă şi la primul trimestru.

Pentru 2013, hotelierii din oraşele ţării se aşteaptă la îmbunătăţiri uşoare ale gradului de ocupare, dar la scăderi cu până la 5% ale tarifelor. Per total, indicatorul RevPAR se aşteaptă să fie asemănător cu cel din 2012.

Hotelierii din Atena, care au suferit mult în ultimii ani, estimează că scăderea continuă din ultimii ani a gradului de ocupare şi a tarifelor hoteliere se va opri în 2013. Ei se aşteaptă anul acesta la o stabilizare a pieţei şi a gradului de ocupare, şi doar la o uşoară scădere a tarifelor. Atena a suferit mult în 2012, sectorul hotelier din acest oraş înregistrând un declin al RevPar-ului de 20%, în principal datorită scăderii turismului domestic şi declinului sectorului MICE, totul datorându-se imaginii negative create de proteste şi de incertitudinea economică.

Şi proprietarii de resorturi hoteliere se aşteaptă la un an bun. Gradul de ocuparea se aşteaptă să se îmbunătăţească puternic, iar tarifele se aşteaptă de asemenea să crească.

Potrivit barometrului, proprietarii de hoteluri de 5 şi 4 stele sunt printre cei mai optimişti în ceea ce priveşte evoluţia din 2013 şi se aşteaptă la creşteri ale nivelului de ocupare şi ale tarifelor, în schimb segmentele hotelurilor de 3 şi 2 stele sunt mai precaute şi estimează stabilizarea gradului de ocupare şi scăderea tarifelor în 2013.

Raportul complet privind aşteptărilor hotelierilor din Grecia pentru anul 2013 îl găsiţi AICI.


Cele mai citite articole

Prev Next