Ibis a devenit cel mai mare lanț hotelier din Europa

Ibis a devenit cel mai mare lanț hotelier din Europa
person Horeca
access_time_filled

Ibis a devenit cel mai mare lanț hotelier din Europa după numărul de camere, cu 122.000 de camere în portofoliu pe acest continent la 1 ianuarie 2013, anunță compania MKG Hospitality. Ibis a depășit lanțul Best Western, care acum se situează pe locul 2 în topul celor mai mari lanțuri hoteliere din Europa, cu 90.738 de camere. Pe locul 3 în clasament se situează tot un brand al grupului hotelier Accor, Mercure, cu 56.968 de camere în Europa.

toplanturihoteliere2013

„Dezvoltarea uluitoare a brandului Ibis aduce o schimbare majoră în clasament și aduce grupului Accor ” care era deja cel mai mare grup hotelier din Europa ” un nou record: compania care deține brandul hotelier cel mai bine reprezentat în Europa”, a declarat CEO, MKG Group, Georges Panayotis.

Într-un an cu puține construcții de hoteluri, brandurile Premier Inn și Travelodge au înregistrat de asemenea o creștere a ofertei, stimulate de Jocurile Olimpice din Londra. Premier Inn și-a adăugat 5000 de camere noi în portofoliu și a ajuns la un total de 50.744 de camere în Europa, clasându-se pe locul 4 în clasamentul celor mai mari lanțuri hoteliere din Europa. Travelodge și-a adăugat circa 3300 de camere în portofoliu și a urcat 2 poziții în clasament. Ambele branduri continuă să își dezvolte oferta, în principal în Marea Britanie.

Alte branduri care au înregistrat creșteri sectaculoase în 2013 sunt B&B, Holiday Inn Express, Ramada și Premiere Classe. Între timp, Hilton Internațional și Novotel au înregistrat o scădere a numărului de camere, care nu le-a afectat însă poziția în clasament.

hoteluriibis

Reprezentanții companiei MKG Group cred că situația înregistrată la 1 ianuarie 2013 nu se va schimba foarte mult în decursul acestui an. Europa de Est în special va înregistra o creștere a ofertei de camere anul acesta, spun aceștia, dar acest lucru nu va afecta semnificativ clasamentul general.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302