Vega a devenit primul hotel consumator de Energie Verde din România

Începând cu luna martie a anului 2013, hotelul Vega din Mamaia a devenit primul hotel consumator de Energie Verde din România, produs al companiei Enel Energie România. La mai puțin de 5 ani de la deschidere, hotelul Vega, prin parteneriatul cu Enel Energie România, achiziționează în premieră pentru un hotel în România, produsul Energie Verde, energie provenită exclusiv din surse regenerabile, care sprijină semnificativ reducerea emisiilor de CO2.

vegahotel

“Încă de la deschiderea sa, compania Vega Turism a garantat condiții de maximă siguranță a sănătății oaspeților și angajaților săi și și-a asumat responsabilități sociale în comunitatea din care face parte și nu în ultimul rând, față de mediul înconjurător. Printre acestea se numără investițiile și eforturile susținute care au condus la certificarea obținută în 2009, Vega devenind astfel primul hotel din România care implementează “Eco-Hotel Management System”, sistem de management auditat anual de catre TUV-Rheinland România, subsidiar al celei mai mari organizații de inspecție și certificare din Germania. Misiunea asumată este de a întâlni standardele de calitate și siguranță în condițiile provocărilor apărute din interacțiunea între om, tehnologie și mediu, de a asigura structura organizațională și resursele necesare.”, se arată într-un comunicat.

În calitatea sa de Hotel Eco, Vega se asigură că principiile ecologice controlează toate procesele desfășurate în activitatea de zi cu zi a hotelului: se achiziționează și utilizează produse biodegradabile, se asigură controlul consumului de apă și hârtie și controlul gestionării deșeurilor și substanțelor periculoase.

În locul consumului de energie electrică practicat până acum, hotelul Vega va consuma exclusiv energie electrică regenerabilă, contribuind la atingerea obiectivelor de sustenabilitate, fără a afecta desfășurarea activității turistice și a experienței turistului.

hoteleco 

În plus, prin consumarea acestui tip de energie produsă din surse regenerabile, nu se deteriorează și nu se poluează mediul înconjurător, se protejează resursele naturale și se promovează și se încurajează comportamentul responsabil al angajaților și turiștilor.