Continental Hotels susține Ora Pământului 2013

Continental Hotels se alătură şi anul acesta Campaniei Ora Pământului iniţiată de Reinvent Consulting în România. Sâmbăta, 23 martie, în intervalul orar 20:30 - 21:30, Continental Hotels stinge luminile neesenţiale, atât cele exterioare cât şi cele interioare, şi decuplează echipamentele electrice aflate în stand by în hotelurile Forum Continental din Arad, Oradea şi Sibiu, în hotelurile Continental din Suceava, Tîrgu Mureş şi Turnu Severin, hotelul Grand Hotel Continental şi Hello Hotels din Bucureşti.

continentalhotel

Împreună cu alte companii, instituţii publice, organizaţii şi persoane fizice, Continental Hotels va lăsa Pământul să respire pentru 1 oră, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigătul vieții împotriva pericolelor generate de încălzirea globală.

În paralel organizăm în fiecare hotel o campanie de informare a oaspeţilor noştri, distribuind flyere prin care promovăm mesajul consumului raţional al resurselor naturale şi invităm la schimbarea atitudinii faţă de fenomenul îngrijorător al încălzirii globale. În general, compania Continental Hotels optează pentru echipamente cu consum redus de energie. Prin acţiunile noastre dorim să învingem nepăsarea şi inerţia transmiţând ideea schimbării reale şi durabile care începe cu noi înşine!”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții hotelului.

continentalsibiu

Despre Earth Hour

În anul 2007, autoritățile și locuitorii orașului Sydney au luat poziție față de amenințarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, clădiri emblematice din Sydney și-au stins luminile. De asemenea, cca 2100 de companii și cca 2,2 milioane de persoane au luat parte la inițiativă prin stingerea luminilor locațiilor și/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour și a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acțiune conjugată a oamenilor în ceea ce privește reducerea consumului de energie.

Succesul evenimentului a făcut ca, în 2008, Earth Hour să devină o mișcare globală. Reinvent Consulting, companie româneasca de consultanță în domeniul afacerilor, a dorit să se alăture acestei inițiative deosebit de importante și, mai mult, chiar să se implice pentru ca acțiunea din România să se desfășoare în mod organizat și cât mai amplu posibil. Astfel a fost demarat proiectul OraPamantului.ro.

earthhour

În anul 2013 așteptăm nu neapărat mai mulți participanți, deși speram la cât mai multe instituții, organizații, companii și persoane, ci mai cu seamă ne dorim ca evenimentul Ora Pământului din data de 23 Martie (orele 20.30 - 21.30) să constituie momentul unei schimbări mai profunde în atitudinea fiecăruia față de mediul înconjurător. O schimbare reală și durabilă începe cu noi înșine!”, se arată pe site-ul campaniei.